12 dingen die iedereen moet weten over “Karma” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Karma is het Sanskriet woord voor ‘actie’. Het is gelijk aan Newton’s wet ‘actie reactie‘. Als we denken, spreken of handelen, starten we een kracht die dienovereenkomstig zal reageren. De wet van oorzaak en gevolg is geen straf, maar past geheel in het natuurlijke belang van leerprocessen en persoonlijke ontwikkeling.

Een persoon kan niet ontsnappen aan de gevolgen van zijn daden, maar zal lijden indien hij zelf de voorwaarden voor zijn lijden rijp heeft gemaakt. Onwetendheid van de wet is geen excuus, want de wetten voor de mens zijn universeel en voor iedereen intuïtief te begrijpen.

Om te stoppen met ‘bang’ zijn en te beginnen met ‘kracht’ in de werelden van karma en reïncarnatie is het belangrijk wat je moet weten over karmische wetten;

 Karmische wetten

 1. De Grote wet. “Wat je zaait, zal je oogsten.” Dit is ook bekend als de “Wet van oorzaak en gevolg”. Dat wat we in het universum naar buiten hebben gebracht, komt terug naar ons. Als het geluk, vrede,  liefde en vriendschap is wat we willen, dan moeten we gelukkig, vreedzaam, liefdevol en een ware vrind zijn.
 2. De wet van de schepping. Het leven is er niet zomaar. Het vereist onze deelname. We zijn één met het universum, zowel innerlijk als uiterlijk. Hetgeen ons omringt, geeft aanwijzingen over onze innerlijke staat. Wees jezelf en omring je met datgene wat je in je leven bij je wil hebben.
 3. De wet van nederigheid. Wat je weigert te accepteren, zal bij je blijven. Als wat we zien een vijand is, of iemand met een negatieve karaktertrek, dan zijn we zelf niet gefocust op een hoger niveau van bestaan.
 4. De wet van groei. Waar je ook gaat, daar ben je. Om te groeien in de geest, zijn wij het die moeten veranderen en niet de mensen, plaatsen of dingen om ons heen. Het enige gegeven dat we hebben in ons leven is onszelf en dat is de enige factor waar we controle over hebben. Als we in ons hart veranderen wie of wat we zijn, ons leven past zich aan en volgt deze veranderingen ook.
 5. De wet van verantwoordelijkheid. Als er iets mis is in mijn leven, is er iets mis in mij. We weerspiegelen wat ons omringt, en wat ons omringt weerspiegelt ons. Dit is een universele waarheid. We moeten de verantwoording nemen voor wat er is in ons leven.
 6. De wet van verbinding. Zelfs als we iets doen wat onbelangrijk lijkt, is het zeer belangrijk dat het wordt gedaan omdat alles in het universum is aangesloten. Elke stap leidt tot de volgende stap`enz. Iemand moet de eerste werkzaamheden doen om een klus geklaard te krijgen. Noch de eerste stap, noch de laatste zijn van grotere betekenis, als ze beiden nodig zijn om de taak te volbrengen. Verleden, heden en toekomst zijn allemaal met elkaar verbonden….
 7. De wet van focus. Je kunt niet denken aan twee dingen tegelijk. Wanneer onze focus ligt op geestelijke waarden, is het onmogelijk voor ons om lagere gedachten te hebben, zoals hebzucht of woede.
 8. De wet van geven en gastvrijheid. Als je gelooft dat iets waar is, dan zul je ergens in je leven worden opgeroepen deze bijzondere waarheid te tonen. Het is hier waar we actualiseren datgene wat we beweren geleerd te hebben.
 9. De wet van hier en nu. Achteruitkijkend om te onderzoeken wat was, weerhoudt ons volkomen van het zijn in het hier en nu. Oude gedachten, oude gedragspatronen, oude dromen….. weerhouden ons van het krijgen van nieuwe.
 10. De wet van verandering. De geschiedenis herhaalt zich, totdat we leren van de lessen die we nodig hebben om ons pad te veranderen.
 11. De wet van geduld en beloning. Alle beloningen vereisen in eerste instantie zware arbeid. Duurzame beloningen vereisen geduldig en volhardend zwoegen. Ware vreugde volgt als we doen wat we veronderstellen te doen en accepteren dat de beloning op zijn eigen tijd komt.
 12. De wet van belang en inspiratie. Je krijgt terug van iets wat je er ook ingestoken hebt. De werkelijke waarde van iets is een direct gevolg van de energie en intentie die erin wordt gestopt. Elke eigen bijdrage is ook een bijdrage aan het geheel. Glansloze bijdragen hebben geen invloed op het geheel en werken ook niet verminderend. Liefdevolle bijdragen brengen leven en inspireren het geheel.

Bron: TrulyMind.com

Uncategorized