‘Kotsmisselijk’ van de propaganda over en weer | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

In een voortdurende propagandastrijd die over en weer door de politiek en de media wordt gevoerd, is het voor de gemiddelde burger  steeds moeilijker om in te schatten wie nu de werkelijke “Bad Guy” is die bijvoorbeeld verantwoordelijk is voor het neerhalen van de Maleisische Boeing 777. Tegenstrijdige berichten die uit hetzelfde kamp komen geven dan ook geen antwoord op de vraag die zo relevant is voor het verdere verloop van de geschiedenis: “Wie heeft het gedaan?

Aan de ene kant hebben we de Russen die al maanden lang het doelwit zijn van zwartmakerij, waar alle westerse landen zich zonder uitzondering schuldig aan maken.

Al vanaf de Olympische Winterspelen wordt Rusland planmatig, alsof gebruik gemaakt wordt van een soort draaiboek, in diskrediet gebracht o.a. vanwege hun beleid ten opzichte van homorechten, oplopend naar beschuldigingen dat zij hele gebieden van Oekraïne willen annexeren. Niet alleen Rusland ervaart deze negatieve houding van de westerse politici en media, ook het Syrië van president Assad moet het ontgelden. Het lijkt erop alsof er door het westen een agenda wordt gehanteerd die ons stapsgewijs boos moet maken net zolang totdat we bereidwillig genoeg zijn om oorlog te gaan voeren.

Aan de andere kant hebben we Rusland die zeker het achterste van zijn tong niet laat zien en ook heel goed weet wat propaganda voeren is.

Een ding is zeker… de burgers zijn er zoals gewoonlijk het slachtoffer  van en in dit geval zijn daar met zekerheid 193 Nederlanders bij betrokken. Niet dat het verschil maakt of het iemand met de Nederlandse- of een andere nationaliteit betreft, toch komt het spookbeeld van het gevaar van terrorisme voor de doorsnee Nederlander ineens véél dichterbij nu blijkt dat er 193 Nederlandse slachtoffers te betreuren zijn.

Gedurende het conflict in het Midden-Oosten zien we dat zich daar precies dezelfde taferelen afspelen.

Aan de ene kant zien we Israël, die zich lijkt te weren tegen de raketaanvallen van Hamas, en aan de andere kant hebben we het Palestijnse volk dat al decennia lang in een steeds kleiner wordend gebied gevangen wordt gehouden met muren er omheen die hoger zijn dan dan de Berlijnse Muur ooit was.

Het is overigens een zeer logisch gevolg dat je jezelf verdedigt is als je wordt aangevallen met raketten, maar niet vergeten mag worden dat de staat Israël zelf is ontstaan uit de  bezetting van Palestina. Weliswaar met goedkeuring van de internationale grootmachten en de Verenigde Naties, maar dat de Palestijnen, die al eeuwenlang in dat gebied wonen, hier geen boodschap aan hebben is ook te begrijpen, zeker als je weet dat ze zelf bij de oprichting van de staat Israël op hun grondgebied niet betrokken werden.

Wel is het zo dat tal van Israëliërs totaal geen respect hebben voor de huidige bevolking van Palestina. Na het binnenvallen van het Israëlische leger in Gaza worden er steeds meer Israëliërs met tafeltjes en stoeltjes in de omliggende bergen gesignaleerd die, als vermaak naar de beschietingen kijken die door het Israëlisch leger op Gaza worden uitgevoerd, juichend na elke inslag alsof ze naar een vuurwerkshow zitten te kijken.

Aan de andere kant gedragen de Palestijnen zich alsof er maar één oplossing is voor de situatie, maar daar schiet ook niemand iets mee op omdat de stichting van de staat Israël nou eenmaal niet meer ongedaan gemaakt kan worden. Hamas gebruikt de bewoners van de Gazastrook in hun uiterst kwetsbare vorm omdat zij zich als militante beweging vermengen en schuilhouden onder de lokale bevolking .

Dankzij de Mossad, Israëls inlichtingen dienst, werd het Hamas toegestaan om hun aanwezigheid in de Gazastrook  te versterken, waardoor de Palestijnse bevolking werd onderworpen aan de meest brute vormen van onderdrukking en intimidatie. Laten we vooral niet vergeten dat het in feite Israël was die Hamas heeft gecreëerd. “Zeev Sternell”, historicus aan de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem zegt het zo: “Israël dacht dat het een slimme truc was om islamisten als tegenwicht te bieden aan de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO”.

Zolang we als burger niet gaan onderzoeken wat nu de werkelijke situatie is, zullen we er nooit achter komen. De grote nieuwsbureau ’s zijn tegenwoordig veranderd in klankborden van de overheid waarbij een analytisch denkvermogen al jaren niet meer wordt gebruikt. We lijken op deze planeet niet meer te beseffen dat we zelf ook kunnen denken, maar laten het denken over aan instellingen die niet meer doen dan de klanken van krankzinnige, manipulerende machthebbers te versterken.

Om kotsmisselijk van te worden.

Uncategorized