Russische piloot voorkomt vliegramp op luchthaven Barcelona | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Een Boeing 767 van de Russische luchtvaartmaatschappij “UTair ICT” is afgelopen zaterdag tijdens de landing op het nippertje ontsnapt aan een fatale botsing met een Airbus A340 van de Argentijnse luchtvaartmaatschappij “Aerolineas Argentineas”.

Dit bloedstollend moment is te zien op een video die gemaakt is door de Spaanse vliegtuigspotter Miguel Angel, toen hij het binnenkomende vliegverkeer aan het filmen was op het vliegveld “El Prat International” in Barcelona.

Op de beelden is te zien dat de piloot van de Russische Boeing een nood procedure moest uitvoeren om te voorkomen dat hij het Argentijnse toestel die de landingsbaan aan het oversteken was met grote snelheid in de flank zou doorboren.

De Spaanse overheidsinstantie “AENA” die het beheer heeft over de meeste luchthavens in Spanje bracht, door alle commotie  die de video op het YouTube kanaal veroorzaakte, in een verklaring naar buiten dat er nooit sprake geweest is van het risico op een botsing omdat er voldoende ruimte en tijd was om de procedure “Go around” uit te voeren.

Uncategorized