Experts waarschuwen: Supervulkaan Yellowstone staat op uitbarsten | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Yellowstone park moest in allerijl worden ontruimd uit angst dat de uitbarsting van de supervulkaan Yellowstone sneller dan verwacht zal gaan plaatsvinden. Dit meldde “CivicTribune.com” een aantal dagen geleden op haar website.

Onderzoekers op het terrein beweren dat de 640 duizend jaar oude supervulkaan een plotselinge piek van activiteiten vertoont die erop wijzen dat hij binnen slechts enkele weken kan uitbarsten. Een uitbarsting van deze gigantische vulkaan zouden alle staten in de VS in een 200 jaar durende vulkanische winter terecht kunnen laten komen. De zon zal door de uitgestoten as voor lange tijd verduisterd worden en pyroclastische stromen zullen het omringende ecosysteem onherstelbaar beschadigen.

Een aantal weken geleden werden in Yellowstone park al een aantal wegen afgesloten omdat het wegdek begon te kraken en te smelten door de extreem hoge temperaturen onder het aardoppervlak. Tot nu toe is niemand nog in staat geweest om aan te tonen wat de oorzaak is van deze plotselinge toename van activiteiten. Toezichtambtenaren op de vulkaan zijn vooral bezig met het afhouden van nieuwsgierige bezoekers uit het park, maar vooral ook met het ontruimen van de omliggende gebieden, om eventuele ongevallen te voorkomen.

De wetenschappelijke wereld is verdeeld over wanneer precies de vulkaan zal uitbarsten. Sommigen zeggen dat het een kwestie van weken is, terwijl anderen beweren dat het nog wel een paar maanden kan duren. Over één ding zijn ze het echter allemaal eens, en dat is dat het zéér binnenkort zal gebeuren. Vulkanoloog Richard Dunn gaf het volgende verslag met betrekking tot de alarmerende activiteit van de vulkaan: “Een uitbarsting is iets wat nooit van tevoren precies kan worden bepaald. Deze onvoorspelbare stroom van activiteit is héél zorgwekkend en slaat ons om de oren met al onze eerdere studies, betreffende deze bijzondere vulkaan.Onze voornaamste zorg op dit moment is de veiligheid van de mensen”.

Bron: CivicTribune.com

Uncategorized