Geen respect meer voor “Waarheid” in VS en EU | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De westerse mainstream media hebben bewezen en duidelijk aan iedereen laten zien dat zij een verzameling onwetende,  incompetente en manipulerende dwazen zijn die oorlog verkopen voor geld zoals hoeren hun lichaam verkopen aan  klanten.

De westerse media zijn in de voetsporen getreden van Washington en hebben de Russen de schuld gegeven voor het neerhalen van het Maleisische passagiersvliegtuig, zonder ook maar één greintje bewijs. In plaats van bewijs te leveren gebruikten de media een  voortdurende herhaling van de beschuldiging  als mantra om hun lezers te brainwashen, zodat zij Rusland als boosdoener zouden zien. Washington hield bewijs achter waaruit bleek dat Kiev verantwoordelijk was voor de aanslag. Het doel van de media was niet om de waarheid te vertellen, maar om Rusland in een kwaad daglicht te stellen.

Nu hebben we het mediaverhaal van de gepantserde Russische colonne die die Oekraïense zou zijn overgestoken en door Kiev in enkele minuten aan flarden zou zijn geschoten, Britse verslaggevers verzonnen dit verhaal of zijn aangespoord door CIA-agenten die erop uit zijn om een oorlogsverhaal op te bouwen. De ooit zo betrouwbare, maar inmiddels beruchte “BBC” maakte een hype van het verhaal zonder ook maar enig onderzoek te doen. Ook de Duitse media, waaronder “Die Welt” schalde het verhaal over heel Duitsland zonder dat zij zich zorgen maakten over het gebrek aan bewijs.

Het hele mediaverhaal is te belachelijk voor woorden om een aantal redenen die voor een normaal denkend mens overduidelijk moeten zijn.

De eerste reden is dat de Russische regering het helemaal duidelijk heeft gemaakt dat het de bedoeling is om de situatie te de-escaleren. Toen andere Russisch-talige gebieden in Oekraïne het voorbeeld van de Krim wilden volgen en stemden voor aansluiting bij Rusland, weigerde president Poetin dit te honoreren. Om zijn pogingen tot de-escalatie te onderstrepen, vroeg Poetin de Doema om zijn  bevoegdheid om in te grijpen in Oekraïne, te ontbinden. Omdat de Russische regering (in tegenstelling tot de VS en EU) de wettigheid van een rechtsstaat benadrukt, kunnen de Russische strijdkrachten niet naar Oekraïne worden gezonden alvorens de Doema Poetin een nieuw mandaat heeft verstrekt.

De tweede reden waarom het verhaal duidelijk onwaar is, dat als de Russische regering daadwerkelijk besluit om Oekraïne binnen te vallen zij dit zeker niet doen met een kleine gepantserde groep, onbeschermd door luchtsteun of soortgelijke krachten.  Wanneer Rusland binnenvalt zal dat met een kracht zijn die de Oekraïense (semi)milities in een paar uur tijd zal oprollen, en Oekraïne gewoon weer in Russische handen zou zijn.

De derde reden dat het verhaal van geen kanten klopt is dat geen enkele westerse nieuwsorganisatie bereid is om het bewijs van hun verhalen voor hun rekening te nemen. Waar we nu getuige van zijn is het totale gebrek aan integriteit door de gehele westerse mainstream media.

Bron: PaulGraigRoberts.org

Voormalig staatssecretaris van Financiën,
regering Ronald Reagan

Uncategorized