Wat als er echt een oorlog uitbreekt in Oekraïne? | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Rusland en het Westen zijn in oorlog, een oorlog over fruit, groenten, varkensvlees en bankleningen.

De oorzaak is Oekraïne, een enorme leegte, voorheen zo goed als onbekend in de westerse wereld maar nu een vitaal veiligheidsbelang, waardig geacht voor het riskeren van een beangstigende oorlog.

Economische embargo’s zoals gelanceerd door de VS tegen Rusland, lijken relatief onschuldig. Dit zijn ze echter niet. Handelssancties zijn een vorm van strategische oorlogvoering die maar al te vaak wordt gevolgd door kogels en granaten.

Beangstigend

Vandaag zijn er hoge functionarissen in Washington die daadwerkelijk overwegen een mega botsing te bewerkstelligen in Oekraïne tussen Russische troepen en de NAVO, ten behoeve van een uitbreiding van de Amerikaanse militaire macht.

Intensivering van aanvallen door Oekraïense regeringstroepen (bewapend en gefinancierd door de VS) tegen de pro-Russische separatisten en doelen in het oosten van Oekraïne, leveren steeds meer gevaar op dat Moskou gaat optreden om de pro-Russische bevolking te beschermen.

Een grootschalige militaire botsing zou kunnen beginnen met een door Rusland uitgeroepen “no fly” zone boven het Oosten van Oekraïne, zoals de VS dat indertijd oplegde boven Irak. Het doel van Rusland zou zijn om de beschietingen en bombardementen van de Kiev luchtmacht op de rebellerende steden te stoppen.

Vladimir Poetin staat in eigen land onder toenemende druk van de bevolking om het doden van pro-Russische Oekraïners door Kiev een halt toe te roepen. Niet vergeten moet worden dat deze Russische Oekraïners tot 1991 volwaardige Sovjet staatsburgers waren.

Afgelopen vrijdag zijn de Verenigde Staten begonnen met het uitvoeren van luchtaanvallen op Noord-Irak, zogenaamd om een religieuze minderheid, Yezidi’s, te  beschermen. Hoewel deze luchtaanvallen duidelijk gericht zijn op de versterking van de door de VS gesteunde Koerden in Noord Irak tegen de oprukkende ISIS extremisten, noemde Washington de luchtaanvallen een bescherming van Iraakse christenen en en Yezidi’s.

Sinds het einde van de Koude Oorlog zijn de strijdkrachten van de VS, NAVO, maar ook het Russische leger sterk geminimaliseerd door bezuinigingen. Tot aan de 0ekraïne crisis was er zo goed als geen vooruitzicht van een oorlog in Europa. Het enthousiasme voor oorlog tussen Europeanen en Russen is zéér laag. Duitsland en Turkije, twee zwaargewichten van de NAVO, willen een conflict met Rusland voorkomen en blijven misschien wel aan de kant staan. Beide landen doen grote zaken met Rusland en zijn ontevreden over de kunstmatig vervaardigde Oekraïense crisis.

Een militaire confrontatie in Oekraïne zal aanvankelijk in omvang en intensiteit worden beperkt. Maar een confrontatie kan snel escaleren tot een gevaarlijke crisis. De Koude Oorlog heeft geleerd dat kernmachten nooit direct met elkaar moeten vechten. Laat de Oekraïners hun verschillen zelf uitzoeken per referendum.

Op de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog moeten we opnieuw constateren dat;

onze leiders spelen met vuur.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized