Arabische bondgenoten van de VS financieren ISIS | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Tijdens een getuigenis voor de “Senate Armed Services Committee” heeft de opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten, generaal Martin E. Dempsey toegegeven dat Arabische bondgenoten van de Verenigde Staten de terreurbeweging ISIS financieren.

De republikeinse senator Lindsay Graham vroeg de generaal: “Weet u een belangrijke Arabische bondgenoot die ISIS steunt?” Het antwoord van generaal Dempsey luidde: “Ik weet dat de belangrijkste Arabische bondgenoten hen financieren”. “Ja, maar weet u ook of ze ISIS, om het maar zo te zeggen, ‘in hun armen hebben gesloten’?”, vroeg Graham.

De generaal antwoordde: “Ze  worden door hen gefinancierd omdat het “vrije Syrische leger” niet in staat is geweest om met succes te vechten te vechten tegen Assad. Ik denk dat ze zich intussen wel bewust zijn van de ‘dwaasheid’ van hun handelwijze”.

Amerika’s bondgenoten hanteren dubbele agenda

De realiteit is echter, dat deze ‘dwaasheid’ gewoon wordt voortgezet nadat president Obama een plan aankondigde, (waarvoor de senaat vóór het einde van de week het groene licht moet geven) om de Syrische rebellen te bewapenen en te trainen. Dit ondanks het feit dat de zogenaamd gematigde Syrische rebellen met hun Amerikaanse wapens zijn overgelopen naar de ISIS militanten om samen met hen te gaan strijden.

Zoals uitvoerig is gedocumenteerd bewijzen talloze voorbeelden hoe door Washington gesteunde FSA strijders (Free Syrian Army) en militante ISIS strijders steeds nauwer samenwerkten, zelfs vóórdat de twee groepen vorige week een niet-aanvalsverdrag ondertekenden.

In juli bleek dat verschillende facties binnen de FSA,  inclusief Ahl Al Athar en al-Qa’im Ibin, in grote aantallen hun wapens aan de ISIS militanten hadden overhandigd en trouw hadden gezworen aan de Islamitische Staat.

generaal b.d.Thomas McInerney

Drie vooraanstaande commandanten van de Syrische rebellen kondigden in december al aan dat zij afstand hadden genomen van de “Free Syrian Army’s Supreme Military Council”, de militaire vleugel van de door het Westen gesteunde “Syrische Nationale Coalitie” om zich te voegen bij ISIS.

Al Jazeera meldde dat ISIS-krijgsheer, Abu Atheer heeft gezegd: “Wij kopen wapens van de FSA, we kochten 200 luchtdoelraketten. Wij hebben goede relaties met onze broeders in de FSA. Voor ons zijn de ongelovigen degenen die samenwerken met het Westen om de islam te bestrijden.

Eerder deze maand erkende generaal Thomas McInerney dat de Verenigde Staten hebben bijgedragen aan opbouw van ISIS als gevolg van Obama’s steun aan een aantal verkeerde mensen in Syrië, waardoor veel van de buitgemaakte wapens uit Benghazi uiteindelijk in de handen van ISIS terechtkwamen.

Inmiddels is bekend geworden dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Obama’s plan om de zogenaamde ‘gematigde Syrische rebellen’ te bewapenen, heeft goedgekeurd. Dit ondanks talloze voorbeelden van trouw die de rebellen aan ISIS hebben gezworen. Naar verwacht zal het wetsvoorstel donderdag de Senaat passeren.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized