Duitse viroloog: “Het is te laat. Ebola zal 5 miljoen mensen doden” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Jonas Schmidt-Chanasit

Een vooraanstaande Duitse top viroloog heeft een schokgolf veroorzaakt door te beweren dat het te laat is om de verspreiding van Ebola in Liberia en Sierra Leone te stoppen. Volgens hem zullen zeker vijf miljoen mensen aan de ziekte overlijden. Hij merkt op dat nu alle inspanningen erop gericht moeten zijn op het stoppen van de overdracht van het virus naar andere landen.

Jonas Schmidt-Chanasit van het “Bernhard Nocht Instituut voor Tropische Geneeskunde” in Hamburg vertelde “Deutsche Welle” dat alle hoop voor de inwoners van Liberia en Sierra Leone is verloren en dat de ziekte zichzelf zal ‘opbranden’ nadat het de gehele bevolking zal hebben besmet en vijf miljoen mensen gedood.

Gemiste kans

“Het juiste moment om de ziekte in deze landen onder controle te krijgen is gemist”, zei Schmidt Chanasit. “Die tijd was mei en juni maar nu is het te laat”.

De uitbraak van Ebola in West.Afrika heeft al meer dan 2.200 mensen gedood , waarvan Liberia en Sierra Leone goed zijn voor meer dan 1.700 van die dodelijke slachtoffers.

Tijdens oproepen voor massale hulp van de internationale gemeenschap om te voorkomen dat Ebola zich zou verspreiden naar andere landen zoals Nigeria en Senegal, waarschuwt Schmidt Chanasit dat het krijgen van grip op de epidemie in Liberia en Sierra Leone een afwijking van de realiteit is.

De Duitse hulporganisatie “Welthungerhilfe” verguisde Schmidt Chanasit voor zijn commentaar, met voorop Sierra Leone coördinator Jochen Moninger die zijn uitspraken “gevaarlijk noemde en bovendien niet waar”. Moninger erkende wel dat in het geval van Liberia de beoordeling van Schmidt Chanasit accuraat kan zijn.

WHO

De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) weigerde commentaar te geven op de opmerkingen van Schmidt Chanasit.

Hoewel Ebola blijft woeden in vijf Afrikaanse landen is de berichtgeving over de epidemie door de media afgenomen, ondanks aanwijzingen dat het virus is gemuteerd.

Vorige maand werd door voormalig functionaris van de FDA (Food and Drug Administration) Scott Gottlieb gewaarschuwd dat, als het virus de Verenigde Staten zou bereiken, het CDC (Centers for Disease Controls) noodprocedures kan opleggen die ertoe zouden kunnen leiden dat gezonde Amerikanen die geen symptomen van de ziekte vertonen voor onbepaalde tijd onder dwang kunnen worden vastgehouden.

Wetenschappers in Canada en de Canadese “Public Health Agency” hebben beiden erkend dat het virus in Canada waarschijnlijk in beperkte mate ‘airborne’ is gegaan, terwijl het CDC er bij luchtvaartmaatschappijen op heeft aangedrongen om stappen te ondernemen om de verspreiding van het virus door de lucht te voorkomen. Een onderdeel hiervan is het verstrekken van chirurgische maskers aan vermoedelijke Ebola slachtoffers en het instrueren van personeel dat perslucht niet gebruikt mag worden omdat dit infectieus materiaal door de lucht kan verspreiden.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized