Twijfels over echtheid onthoofdingsvideo’s | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De Arabische versie van “Aljazeera”, de Doha-gebaseerde omroep die door het “Huis van Thani” in Qatar wordt gefinancierd, heeft zich aangesloten bij de groeiende groep van sceptici die vraagtekens zetten bij de echtheid van de onthoofdingsvideo’s van de journalisten James Foley en Steven Sotloff.

De nieuwszender zegt dat de video’s niet overtuigend zijn en beweert dat Foley en Sotloff acteurs lijken die regelrecht afkomstig zijn uit een Hollywood castingbureau. Aljazeera denkt dat de video’s zijn geproduceerd als voorwendsel voor een Amerikaanse invasie van Syrië.

“Het eerste wat de aandacht van de kijker trekt bij de onthoofding van Foley is dat hij niet alleen een kampioensrol als slachtoffer speelt, maar ook in een lange verklaring een weergaloze theatervoorstelling geeft, waarbij het lijkt dat, als je zijn oogbewegingen bijhoudt, hij een tekst van een autocue aan het oplezen is.

Vragen

Het nieuwsnetwerk stelt vragen die vergelijkbaar zijn met de vragen die gesteld zijn door “InfoWars” en andere alternatieve nieuwssites, vlak nadat de video verscheen.

Zo was het bijvoorbeeld frappant dat, toen de kelen van Foley en Sotloff werden doorgesneden door een gemaskerde jihadist, er totaal geen bloed te zien was. “Het mes wordt zes keer op de hals van het slachtoffer verplaatst, maar er is geen bloed te zien”, aldus Aljazeera. Bovendien is er bij beide ‘slachtoffers’, ondanks het feit dat ze op het punt staan dat hun kelen worden doorgesneden, geen spoor van angst te zien.

‘Journalist’ James Foley

“Ook rijzen er steeds meer vragen op over de manier waarop Foley, die ontvoerd werd in 2012, in handen is gevallen van de “Islamic State of Iraq and Syria” (ISIS). Méér nog, er zijn twijfels gerezen over de identiteit van de geëxecuteerde man omdat hij er niet uitziet als Foley”, meldt “Al Arabya News”. Niet geïdentificeerde activisten meldden dat Foley eerder werkte voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en dat hij banden zou kunnen hebben met inlichtingendiensten. Dit zou zomaar kunnen betekenen dat Foley zijn medewerking aan de fabricage van de videotape heeft verleend.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized