Waar de bevolking van de VS en EU zijn ogen voor sluit | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De NAVO ziet de nieuwe spanningen met Rusland als een zegen, vertelt correspondent Tijn Sadee: “We are back home, zeggen hoge Amerikaanse diplomaten. Ze voelen zich thuis in Europa, waar de NAVO kort na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht.”

“De top in Wales werd gepland vóórdat Rusland de Krim annexeerde. Toen was de vraag hoe het verder moest met de NAVO. Nu zijn we weer helemaal terug bij het belangrijke artikel 5: als één land wordt aangevallen worden we allemaal aangevallen.”

Snelle reactiemacht

Er wordt gesproken over een nieuwe legermacht die snel in actie kan komen als de NAVO-staten in Oost-Europa worden bedreigd. Maar daarover is totaal geen overeenstemming tussen de 28 lidstaten, zegt Sadee. “Sommige landen willen voluit gaan, met het risico van een oorlog met Rusland. Andere landen willen op de rem blijven staan, uit angst om de Russische president Poetin te provoceren.”

Rusland en Oekraïne staan bovenaan de agenda van de NAVO-top die vandaag en morgen in Newport (Wales) wordt gehouden.

Na de eerste overlegronde spreken de leiders van de 28 NAVO-lidstaten in de namiddag met de enige gast van buiten de verdragsorganisatie, de Oekraïense president Porosjenko.

Door Porosjenko uit te nodigen onderstreept de NAVO zijn steun voor Oekraïne, maar van stappen richting een NAVO-lidmaatschap van Oekraïne zal geen sprake zijn. (aldus NOS.nl)

Wij worden systematisch voorgelogen

De bevolking van de VS en EU wordt systematisch voorgelogen over de crisis in Oekraïne.

De video onderaan het artikel laat zien dat de misdaden tegen de menselijkheid eerder dit jaar zijn gepleegd door de neo-nazistische regering in Kiev en dat de leiders in de VS en EU niet alleen op de hoogte waren van deze misdaden maar dat ze de plegers ervan zelfs financierden en beschermden.

Februari 2014 reageerde de wereld geschokt door TV beelden van betogers die door sluipschutters werden beschoten in Kiev. Hierbij vielen 22 doden en algemeen werd aangenomen dat president Janoekovitsj verantwoordelijk was. Maar een uitgelekt telefoongesprek op 5 maart tussen Cathy Asthon van buitenlandse zaken van de EU en Urmas Paet , buitenlandse zaken van Estland, openbaarde dat de sluipschutters behoorden tot de nieuwe fascistische regering en dat de westerse diplomaten op de hoogte waren.  De mainstream media vond het echter niet belangrijk genoeg om te vermelden dat de slachtoffers van deze ‘snipers’, zowel onder de het publiek op straat als onder de politie vielen.

De regering van de Verenigde Staten verkeerde in de veronderstelling dat ze de neo-nazi’s onder controle hadden, maar hierin vergisten zij zich deerlijk. De neo-nazi’s zagen de crisis eerder als een kans om Oekraïne in hun voordeel te veranderen. Zo zei een leider van de fascistische rechtervleugel, Alexander Muzychko: “Neem een AK-47 mee in het parlement om te laten zien wie hier de baas is!” Dit is dezelfde Muzychko die in het openbaar gezworen heeft om “te vechten tegen de joden, communisten en Russisch uitschot zolang ik leef”.

Het blijkt dat de VS en EU bereid zijn om samen te werken met de meest verachtelijke elementen. Dit is hetzelfde spel dat gespeeld wordt in Syrië: “De regering van de VS financiert terroristische organisaties en moordenaars van complete dorpen en steden. Zelfs als extremisten zenuwgas tegen burgers gebruiken neemt Washington het voor hun op”.

Tot op de dag van vandaag trainen en betalen zij deze moordenaars en voorzien hen van wapens. Dit is wat genoemd kan worden “Staatsgesteund Terrorisme”.  Wanneer we naar het patroon kijken gaat dit drama veel verder dan Oekraïne en Syrië. Dit zijn geen willekeurige en geïsoleerde berichten, we zijn hier getuige van de laatste fase van een geopolitiek schaakspel dat zal eindigen in een oorlog.  Maar om te slagen moeten de politici ons ervan overtuigen dat ze dit niet zagen aankomen. Zij hebben ons nodig, zodat wij geloven dat “de ander” de agressor is.

(kijk naar deze video en oordeel zelf)

Bronnen: YouTube.com, NOS.nl

Uncategorized