100.000 woedende Belgen de straat op in Brussel | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De Belgische regering  heeft forse bezuinigingen in de publieke sector aangekondigd toen zij eerder dit jaar werden geconfronteerd met een strafmaatregel door de Europese centrale bankiers vanwege het niet nakomen van het begrotingstekort van de natie tot 3% van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Het tekort in 2011 kwam uit op 3,8%.

Verder is de regering van plan om de pensioenleeftijd te verhogen, te snijden in de gezondheidszorg en de lonen en uitkeringen te verlagen.

11 miljard euro

De Belgische regering zegt dat de bezuinigingen en andere maatregelen zo’n 11 miljard euro zullen opleveren.

De protesten waren opgeroepen door de Belgische vakbonden. Voor de komende dagen zijn meer acties aangekondigd in een aantal provincies van het koninkrijk en is er een algemene en landelijk staking gepland op 15 december.

Brussel is de hoofdstad van de Europese Unie waar dagelijks plenaire vergaderingen worden gehouden en is halfrond gastheer van van het Europese Parlement en de politieke en commissievergaderingen. Eerder dit jaar werd de G7 top in Brussel gehouden die bijgewoond werd door de leiders van de zeven G7 lidstaten.

Uncategorized