Grote steun voor SP-voorstel om zorgverzekering publiek te maken | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Ook de marktwerking tussen zorgverzekeraars en de concurrentie tussen zorginstellingen moet aan banden worden gelegd, vindt 68% van de ondervraagden. Leijten: ‘Opvallend is dat zelfs een meerderheid van de CDA- en VVD-kiezers vindt dat er een einde moet komen aan de marktwerking in de zorg. Van links tot rechts zien  mensen dat dit systeem onhoudbaar is. De zorg wordt duurder en de kwaliteit gaat er niet door omhoog. Het is dus tijd voor een alternatief.’

Leijten lanceerde vorige week het plan om de zorgverzekeraars om te vormen tot één landelijke zorgvoorziening. Daardoor kunnen de premies omlaag, de kwaliteit van de zorg omhoog en wordt de macht van de zorgverzekeraars gebroken.  Leijten: ‘Eén organisatie is veel goedkoper dan vele verschillende zorgverzekeraars en omdat we het publiek organiseren is het niet meer nodig om zoveel premiegeld op te potten. Daarbij laten we de tijd van winst maken met duur betaalde premies ook achter ons.’

Uncategorized