RTL schendt privacy adoptiekinderen | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Kinderen redden van een leven vol ellende.
In het televisie programma van “Met open armen” wordt de kijker meegevoerd op de roze wolk van ouders die een kind adopteren.  Wat het programma niet laat zien is dat er achter de schermen van adoptie vaak enorme drama’s schuil gaan.

Adoptie is een miljarden business om aan de kinderwens van westerse echtparen te voldoen, waarbij het belang van het kind vaak naar de achtergrond wordt verdrongen. Dat dit de praktijk is van adoptie is al jaren bekend. Deskundigen en betrokkenen zelf hebben dan ook grote moeite met het nieuwe RTL programma, waarin vooral de romantiek voor adoptie voor het voetlicht wordt gebracht.

10 jaar geleden wilde Ina Hut samen met haar man een kind adopteren. Ze heeft toen de adoptie stilgezet omdat er voldoende adoptie ouders beschikbaar waren, en omdat ze toen al het vermoeden had dat er dingen niet klopten. Ina is van 2003 tot 2009 directeur geweest van de grootste adoptie organisatie “Wereldkinderen.” Zij vindt dat het beeld wat door het RTL- programma wordt geschetst veel te rooskleurig is.

Omdat de vraag naar adoptiekinderen zo groot is valt er veel geld mee te verdienen. Het RTL-programma volgt onder andere een stel wat een kind wil adopteren uit China, een land waar volgens Ina Hut nogal wat mis is. “Ik heb destijds ervaren dat niet alle kinderen te vondeling worden gelegd, die echter wel zo worden voorgesteld. Kinderen worden door handelaren bij kindertehuizen aangeboden en die gaan vervolgens naar het huis wat het meeste geld biedt. En worden vervolgens aangeboden aan Nederlandse ouders,” zegt Ina.

Maar Ina Hut mag geen onderzoek doen van de Nederlandse overheid. Toen zij zelf onderzoek Wilde doen in China werd haar dat door de Nederlandse regering verboden. Ina Hut kreeg letterlijk te horen dat er ook andere belangen meespelen in de wereld van adoptie.

RTL laat schriftelijk weten dat het programma alleen registreert wat er al gebeurt. Hier vind u hun hele reactie.

bron: KRO.nl/brandpunt

Tags adoptie | Fraude | kinderwens | vervalsing

Uncategorized