Barack Obama biedt ‘verontschuldiging’ aan Castro | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Raul Castro

President Barack Obama heeft zijn verontschuldiging aangeboden aan de Cubaanse president Raul Castro tijdens hun verrassende telefoongesprek eerder deze week. Sprekend tot verslaggevers tijdens zijn laatste persconferentie in het Witte Huis vrijdagmiddag gaf Obama meer details over zijn  telefoongesprek met de communistische leider over een beleidsverandering van de VS ten opzichte van het Caribische eiland.

Obama begon het telefoongesprek met wat hij omschreef als een 15 minuten durende conversatie met het uitwisselen van beleefdheden. Het was het eerste gesprek tussen de staatshoofden van beide landen in 53 jaar.

“Ik verontschuldigde mij voor het nemen van zo’n lange tijd” zei Obama tot de toegestroomde pers. Castro reageerde door Obama erop te wijzen dat de Amerikaanse president nog jong genoeg is om zijn broer Fidel Castro, de voormalige president van Cuba, te kunnen verslaan. Die gaf ooit een een zeven uur durende speech. Volgens de president ging Raul Castro vervolgens over tot een onafgebroken gesprek gedurende 30 minuten.

Beleidsverandering heeft niets met gevoelens te maken

Normalisering van de betrekkingen met Cuba is niet het resultaat van een diplomatieke doorbraak of een verandering van gevoelens aan de kant van Washington. De normalisatie is het gevolg van Amerikaanse bedrijven die naarstig op zoek zijn naar winstkansen in Cuba, zoals de ontwikkeling van markten voor breedbandinternet in Cuba.

Vóórdat de Amerikaanse linkerzijde en de Cubaanse regering zich gelukkig prijzen met de normalisatie zullen ze moeten beseffen  dat met de normalisatie er tevens Amerikaans geld en een Amerikaanse ambassade aankomt. Het Amerikaanse geld zal de Cubaanse economie overnemen en de Amerikaanse ambassade zal een thuisbasis zijn voor CIA-agenten om de Cubaanse regering omver te werpen. De ambassade zal voor een uitvalsbasis zorgen van waaruit Amerikaanse NGO’s onnozele leden op kunnen trommelen om op het juiste moment, net als in Kiev, protesterend de straat op te gaan. De ambassade zal het mogelijk maken voor Washington om een nieuwe reeks van politieke leiders aan te stellen.

Regime-change

Kortom, normalisering van de betrekkingen met Cuba betekent een regime-change in Cuba. Binnenkort zal Cuba een van de vazalstaten van Washington zijn.

Fidel Castro

Conservatieven en Republikeinen zoals Peggy Noonan en senator Marco Rubio hebben onlangs nog duidelijk gemaakt dat Castro een slechte man is die een ‘bijna paradijs’ heeft veranderd in een drijvende gevangenis, en dat normalisering van de betrekkingen met Cuba het Castro-regime geen legitimiteit zal verlenen. Gemakshalve vergeet Noonan Guatanamo te noemen, Washington’s ‘offshore martelgevangenis’ op Cuba waar honderden onschuldige mensen een groot deel van hun leven worden vastgehouden en gemarteld door de ‘uitzonderlijke’ Amerikanen.

De Cubaanse revolutie was bedoeld om de Cubanen te bevrijden van buitenlandse overheersing en uitbuiting door buitenlandse kapitalisten. De eigengerechtigheid van de Amerikanen is extreem. Noonan is gelukkig. Amerikaans geld gaat nu naar Cuba om Fidel Castro’s levenswerk te verslaan, en als het geld het niet doet dan doet de CIA het wel. Het bureau heeft lang genoeg gewacht om de Varkensbaai te wreken, en de normalisering van de betrekkingen biedt hen de gelegenheid daartoe.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized