“Monsanto” afgewaardeerd op aandelenbeurzen | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Aandeelhouders als Bill Gates en George Soros hebben een gevoelige tik op de vingers gekregen omdat het aandeel “Monsanto” door analisten is gedegradeerd tot ‘neutraal’ van ‘kopen’ nadat op de jaarlijkse enquête van het bedrijfsleven  Monsanto een somber rendement vertoonde. Dit is misschien wel het meest deprimerende nieuws voor Monsanto in 7 jaar.

Het is wel goed nieuws voor de zaadindustrie die al sinds de vroege jaren 1990 wordt gemonopoliseerd door de chemische charlatan.

De richtprijs voor Monsanto (MON) is verlaagd van $ 140 naar $ 127. De redenen voor deze verlaging zijn de steeds vaker voorkomende kortingen die Monsanto moet geven, verminderde aankopen, verminderde uitgaven aan GMO zaden, een groter marktaandeel voor de ‘kleine zaden merken en vooral niet te vergeten, de inspanningen van mensen die een licht willen laten schijnen over de illegale invloed van Monsanto op de wereldwijde zaadmarkt.

Amerikaanse boeren klagen dat biotechzaden steeds duurder worden, dat zij bestand worden tegen hun onkruidverdelgers en dat zij de conventionele zaadgewassen besmetten. Wat te denken van de complete mislukking van Bt-gewassen, die bedoeld waren om Monsanto’s favoriete product “RoundUp aan te kunnen? Inmiddels is gebleken dat Monsanto’s GMO’s resistent worden voor RoundUp en dat het onkruid “superweeds” vormen aanneemt die het voor de boeren steeds moeilijker en duurder maken om ze te bestrijden. Ook blijken de door Monsanto beloofde meeropbrengsten van hun GMO zaden een fabeltje te zijn.

“We hebben Monsanto afgewaardeerd als gevolg van de bevindingen van onze zevende jaarlijkse zaaddealer enquête die de meest negatieve was in de geschiedenis van het onderzoek”. Chris Shaw van “Monness Crespi Hardt” schreef: “De ongekende resultaten van het onderzoek van dit jaar hebben ons voorzichtiger gemaakt over Monsanto’s vooruitzichten voor het lopende verkoopseizoen.

Hopelijk zal dit een nieuw financieel front vormen tegen Monsanto wanneer hedgefunds managers de gedevalueerde Monsanto aandelen beginnen te dumpen.

Willen we de hydra biotech verslaan? Begin met Wall Street!

Bron: NaturalSociety.com

Uncategorized