Schaamteloze bankenlobby via kinderen | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Bron: Het Nederlands opinieplatform CitaReg  Auteur: Bart Uienpeller

hypocriete bankiers gebruiken kinderen

Banken schakelen de hulp van kinderen in om mee te denken over de toekomst van de financiële sector. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) gaat een samenwerking aan met de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien.

De banken krijgen daardoor een eigen raad van kinderen. Dat maakte de bankenkoepel dinsdag bekend. Het gaat om leerlingen van groep acht van basisschool Instituut Schreuder in Amsterdam. Bestuurders van banken gaan de komende drie jaar met hen in gesprek. ‘Daardoor krijgt de generatie van morgen een stem in de vernieuwing van de sector’, zegt NVB-voorzitter Chris Buijink.

De banken zien de raad van kinderen als aanvulling op andere maatregelen die zij treffen om hun organisaties meer klantgericht te maken. Het vertrouwen in de financiële sector is nog altijd broos en de banken willen daarom graag weten hoe kinderen tegen verscheidene dilemma’s aankijken.

Prinses Laurentien denkt dat de banken hun voordeel kunnen doen door goed te luisteren naar wat de kinderen te vertellen hebben. Ook de kinderen zelf hebben er wat aan, benadrukt ze. Zij krijgen van de banken te horen wat er met hun adviezen wordt gedaan.

Bankiers zijn hypocriet

Zo hypocriet hebben we het nooit eerder meegemaakt. Je moet als sector toch wel heel diep gevallen zijn, en dat zijn ze natuurlijk, om op een dergelijk naïeve en goedkope manier te willen scoren. Kinderen inzetten om het zwaar geschonden blazoen op te poetsen.

Voor hoe achterlijk verslijten de banken ons eigenlijk? Ze hebben een raad van kinderen nodig om weer op het rechte pad te komen? Het is heel simpel. Banken moeten doen waar ze ooit voor zijn uitgevonden. Spaargeld beheren, leningen verstrekken en het betalingsverkeer regelen.

De bankencrisis in 2008 werd veroorzaakt door megalomaan gedrag van de financiële sector. Onnavolgbare financiële producten werden door wizkids uitgevonden om maar zoveel mogelijk winst te maken. Geld met geld maken was het enige dat de banken interesseerde. De risico’s werden afgewenteld op de samenleving die de rekening mocht betalen.

Na het uitbreken van de crisis schreeuwden politici om het hardst dat de banken gesplitst moesten worden in nutsbanken en zakenbanken, waarbij de zakenbanken bij falen gewoon failliet mochten gaan, zodat de belastingbetaler daar niet meer voor hoefde op te draaien. Maar vooral ook om een nieuwe bankencrisis te voorkomen.

Kinderen moeten crimineel gedrag verdoezelen

Door de machtige bankenlobby is het voornemen om de banken te splitsen volledig van de politieke agenda verdwenen. Zakenbankieren ging nu eenmaal niet zonder nutsbankieren lieten de politici zich wijsmaken. Met het Libor schandaal opereerde de bankensector in de wereld van oplichting en criminaliteit. Hetzelfde geldt voor de woekerpolissen.

Zelfs na alle ellende, die de samenleving miljarden aan schade heeft opgeleverd, vinden bankiers het uitkeren van torenhoge bonussen nog steeds de normaalste zaak van de wereld. Wanneer wetgeving de bonussen aan banden probeert te leggen proberen ze via slinkse wegen er onderuit te komen.

En nu dus de kindertjes te hulp roepen en voor de goegemeente goede sier willen maken, terwijl deze volwassen mensen drommels goed weten wat er scheef zit binnen hun sector. Bankiers? Het zijn psychopaten van de ergste soort. En prinses Laurentien? Die zou zich diep moeten schamen.

Bron: Citareg.nl

Uncategorized