Griekse regering verwerpt EU’s anti Rusland standpunt | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De Nieuwe regering van Griekenland was nog maar net beëdigd toen ze met een verklaring naar buiten kwamen waarin krachtig stelling werd genomen tegen het EU standpunt dat Rusland verantwoordelijk is voor de dodelijke aanslagen zaterdag in Oekraïne.

De Griekse regering heeft zich uitgesproken tegen de verklaring van de EU partners die Rusland verantwoordelijk houden voor het  het bloedbad in Mariupol waarbij dertig mensen om het leven kwamen. Hongarije, Slowakije en Oostenrijk hadden eerder al soortgelijke bezwaren geuit.

De regering, onder leiding van premier Alexis Tripras, zei dinsdag in een persbericht dat de bovengenoemde verklaring werd vrijgegeven zonder dat de voorgeschreven procedure werd gevolgd om toestemming van de lidstaten te verkrijgen en in het bijzonder, zonder zonder de waarborging van de toestemming van Griekenland.

“In dit verband moet erop gewezen worden dat Griekenland niet instemt met deze verklaring”, voegde Tsipras eraan toe. Hij sprak zijn ontevredenheid uit in een telefoontje naar de EU chef buitenlandse relaties, Frederica Mogherini.

De EU houdt uiteraard vol dat Griekenland op voorhand geen bezwaar had gemaakt tegen de EU verklaring.

De EU verklaring werd dinsdagochtend  gepubliceerd waarin stond dat alle 28 EU leiders waren overeengekomen dat “Rusland de verantwoording draagt voor een raketaanval op de stad Mariupol” waarbij dertig mensen om het leven kwamen. Brussel wierp tegen dat het de Griekse regering had geïnformeerd over het standpunt van de EU aangaande de rol van Rusland in Oekraïne.

Analist Buitenlandse Zaken, Serja Trifkovich, vertelde RT dat andere landen mogelijk het standpunt van Griekenland zullen volgen door zich te verzetten tegen het beleid van Brussel op de Oekraïense crisis. Het is heel moeilijk in de EU om de gelederen te doorbreken. Nu Griekenland deze zet heeft gedaan is het te verwachten dat de Hongaren in het bijzonder, maar ook Slowakije en Cyprus de moed zullen vinden om nee te zeggen tegen het dictaat uit Brussel.

Dit alles voorspelt niet veel goeds voor de toekomst van de EU. Tussen deze ontwikkelingen, de beweging van de ECB om de euro te devalueren, de problemen over de Griekse staatsschuld en de ontwikkelingen in Oekraïne maken de toekomst onzeker.

Verenigde Staten

Het lijdt geen twijfel dat het standpunt van de EU vazallen is ‘opgelegd’ door de Verenigde Staten, waarbij nog opgemerkt moet worden dat Gewoon Nieuws op 17 december een artikel publiceerde  waarin werd gewaarschuwd  voor een ophanden zijnde “False Flag” operatie in Oekraïne.

Deze waarschuwing werd geuit door een Duitstalig Oekraïens blog dat meldde:

Volgens informatie waarover wij beschikken bereidt het Westen ergens in Oekraïne een grote “false flag” actie voor. Alle tekenen wijzen op storm. Er staat iets groots te gebeuren. Door gebrek aan tijd krijgt u dit in korte vorm en gelieve het te verspreiden. Verderop in het artikel stond: “Men wil zeer waarschijnlijk de wereld doen geloven dat Rusland een invasie uitvoert. Voor het Westen is het duidelijk en zit er maar één ding op en dat is “terugslaan”. Het lijkt erop dat het Westen  een voorwendsel wilt creëren om een ‘tegenaanval’ in te kunnen zetten!”

Welnu, de ‘operatie’ heeft inmiddels plaatsgevonden en, zoals voorspeld, heeft het westen Rusland hiervan ogenblikkelijk de schuld in de schoenen geschoven!

In onderstaande video hoor je op 2:30 een Oekraïense soldaat met een duidelijk Amerikaans accent tegen een Oekraïense cameraman zeggen dat hij zich uit de voeten moet maken. “Out of my face, out of my face please”, roept hij.

De reden waarom een ‘Oekraïner’ tegen een andere  Oekraïner in het Engels roept dat hij  zich uit de voeten moet maken, laat zich nogal makkelijk raden., vindt u niet?

Bron: InfoWars.com

Uncategorized