Klimaatdeskundige doodsbang voor eigen projecten | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Universiteit van Bristol (UK)

Dr Matthew Watson van de Universiteit van Bristol vertelde de media onlangs dat hij ‘doodsbang’ is voor veel van de “geo-engineering” projecten die momenteel worden uitgevoerd om de door de mens veroorzaakte klimaatverandering tegen te gaan. Een fenomeen dat wordt verspreid als excuus voor weermodificatieprogramma’s omdat veel reguliere wetenschappers dit als een bedreiging voor de mensheid zien.

Dr Watson vertelde “Daily Mail” onlangs dat hij: “Doodsbang is omdat de potentiële kans op een misstap aanzienlijk is”.

Hij werkt aan een 2,8 miljoen dollar weer-manipulatie-project, waarvan hij zelf zegt doodsbang te zijn.

Het project bestaat uit het injecteren van zwaveldeeltjes in de atmosfeer met het doel om de zonnestralen te blokkeren van het bereiken van de aarde. Ogenschijnlijk om de aarde te behoeden voor het teveel opwarmen. Het project wordt genoemd “SPICE” (Stratospheric Particle Injection for Climate Engineering), waarvan Dr Watson de leiding heeft.

Watson is al geconfronteerd met tegenslagen omdat een plan om een enorme ballon op te laten in de lucht die de zwaveldeeltjes moest uitstrooien, werd geschrapt vanwege patent geschillen. Hij zegt dat er al miljoenen zijn uitgegeven aan onderzoek, hoewel wetenschappers decennia verwijderd zijn van waar ze willen zijn en er geen studies bekend zijn over mogelijk verschrikkelijke neveneffecten van het verspreiden van aerosolen over de aardbol.

Dr Watson zei dat de dag kan komen dat het gebruik van dergelijke technieken niet kan worden vermeden. “We zwemmen en verdrinken in een zee van onwetendheid, en dat beangstigt me. Maar niets doen is geen optie. Tenzij we heel verkeerd zijn over klimaatverandering of een andere weg inslaan, op een gegeven moment zullen we naar buiten moeten met deze technologieën”.

Velen zijn ook op hun hoede voor de reden die wordt aangeprezen als noodzaak voor het dumpen van aerosolen in onze ‘airways’. “Stratospheric Aerosol Geoengineering” is een primaire term voor de aanhoudende wereldwijde klimaat modificatie programma’s die worden uitgevoerd door de grote mogendheden in de wereld. “Aerosol” is gewoon een term voor microscopisch kleine deeltjes die in de lucht zweven. Het belangrijkste doel van “geo-engineering” programma’s is om een zonneschild rond de aarde te creëren om de, volgens figuren als Al Gore, op hol geslagen klimaatverandering af te remmen door het sproeien van tientallen miljoenen tonnen zéér giftige metalen nano-deeltjes in de atmosfeer door straalvliegtuigen. (1 nanometer is 1 miljardste deel van 1 meter)

Aluminium en andere giftige deeltjes kwamen tevoorschijn bij regenproeven wereldwijd. Sneeuwtesten die werden uitgevoerd in Mount Shasta, Californië wezen uit dat de toestand zelfs alarmerend is. Het is de hoogste tijd om zelf onderzoek te doen naar deze kwestie.

Als wetenschappers van de geo-engineering zelf al de alarmbellen laten rinkelen, is het zeker tijd om te luisteren!

Bron: NaturalSociety.com

Uncategorized