Nucleaire Oorlog: “Drie minuten voor twaalf” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Toen Barack Hussein Obama op 10 december 2009 de de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst mocht nemen, slechts acht maanden na zijn inauguratie als president, was de motivatie voor deze prijs: “Zijn buitengewone  inspanning om de internationale diplomatie en samenwerking tussen de volkeren te versterken”. De commissie omschreef dit als volgt: ” “Obama’s diplomatie is gebaseerd op het principe dat, wie de wereld leidt, dat moet doen op basis van de normen en waarden die door het merendeel van de wereldbevolking gedeeld worden” aldus de commissie. Nobelvoorzitter Thorbjørn Jagland zei in zijn presentatietoespraak dat Obama  vanaf het eerste moment van zijn presidentschap heeft gestreefd naar het voorkomen van confrontatie en dat hij de spanningen in de wereld heeft verminderd. In zijn dankwoord zei Obama: “Uit onze acties blijkt dat de geschiedenis  kan worden omgebogen in de richting van rechtvaardigheid”. Obama werd ook gecomplimenteerd voor zijn toewijding  aan het “Strategic Arms Reduction Treaty”, die door hem werd omschreven als: “Het middelpunt van mijn Buitenlands beleid, en ik ben samen met president Medvedev  bezig om de Amerikaanse en Russische nucleaire voorraden te verminderen”. Tot slot sprak hij onder luid applaus: “Laat ons voor de wereld zoals die zou moeten zijn, de goddelijke vonk bereiken die zich nog steeds beweegt binnen elk van onze zielen”.

Hypocriet

Sindsdien zijn de talloze massagraven van Amerika’s slachtoffers stille getuigen van de hypocrisie en onoprechtheid van zijn toespraak op het stadhuis van Oslo op de 113e verjaardag van het overlijden van Alfred Nobel, die in zijn testament had opgenomen dat de prijs voor de vrede uitgereikt moest worden aan de persoon die het meest heeft gedaan, of het best heeft gewerkt voor de broederschap tussen de volkeren, de afschaffing of vermindering van staande legers, en voor het voorhanden hebben en bevorderen van vredescongressen.

Obama’s ‘goddelijke’ vonk

Guantanamo blijft open, Libië ligt in puin door milities, de Amerikaanse troepen zijn terug in Irak waar meer dan 2.000 bombardementen werden uitgevoerd door Amerikaanse vliegtuigen. De regering Obama onderschrijft nog steeds de illegale omverwerping van president Assad van Syrië, trainen massamoordenaars die onthoofdend terreur zaaien in de door hen uitgeroepen “Islamic State”, en het veel geroemde vertrek uit Afghanistan blijkt een wassen neus te zijn.

Oekraïne bloedt dagelijks door de Amerikaanse “vijf miljard dollar coup”. President Poetin werd aangewezen als ‘schuldige’ van de door de Oost-Oekraïense kiezers gewenste aansluiting bij de Russische Federatie en het neerschieten van de MH17 en werd gesanctioneerd, met als resultaat dat de Russen zich genoeg bedreigd voelen om zich te gaan herbewapenen.

De Koude Oorlog is door Amerika niet alleen nieuw leven ingeblazen, de vlammen komen inmiddels tot het dak.

Bron: GlobalResearch.ca

Uncategorized