Rusland sluit gastoevoer naar Oekraïne en 6 EU-landen | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

President Vladimir Poetin heeft de Russische energiegigant “Gazprom” opdracht gegeven om de levering van gas aan en via Oekraïne te stoppen, temidden van beschuldiginen, volgens “The Daily Mail“, dat Oekraïne door overhevelen Russisch gas aan het stelen is.

Deze morgen hebben Gasbedrijven in Oekraïne gezegd dat Rusland de gasleveranties compleet heeft stopgezet.

Zes landen rapporteerden een volledige afsluiting van Russisch gas vandaag,en spraken van een ernstige escalatie van  de strijd om energie die Europa bedreigt nu de winter nog maar net is begonnen.

Bulgarije, Griekenland, Macedonië, Roemenië, Kroatië en Turkije meldden allemaal een stilstand in de gasleveringen vanuit Rusland via Oekraïne. Kroatie zei dat het de levering aan industriële klanten tijdelijk zal reduceren, terwijl Bulgarije meldde dat hun gasvoorraad genoeg was voor slechts een paar dagen en er een crisissituatie is ontstaan.

De EU in Brussel noemde de plotselinge ‘cut-off’ van een aantal van haar lidstaten “compleet onaanvaardbaar”.

De EU eist dat beide partijen gesprekken heropenen uit vrees voor tekorten in de gasvoorziening en de stijgende  energieprijzen in het Verenigd Koninkrijk. De Britten lijden aan een van de koudste nachten deze eeuw met temperaturen die dalen tot onder de -10 graden C.

Bronnen: ZeroHedge.com   DailyMail.co.uk

Uncategorized