Zorgverzekeraars dwingen huisartsen wurgcontracten te accepteren | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Huisartsen hebben problemen met de zorgverzekeraars…. Huisartsen doodziek van vrekkig VGZ….

Vrije artsenkeuze wordt ingeperkt i.v.m. te grote macht zorgverzekeraars….

Zorgverzekeraars veroorzaken steeds meer maatschappelijke reuring. De zorgverzekeraars zijn al te machtig met hun lobbyisten, dicteren de wet in de Eerste en Tweede Kamer, en controleren de markt.

Concurrentie?.., laat me niet lachen.

Hogere prijzen en een onacceptabele uitholling van de zorgvoorwaarden zijn het resultaat van de privatisering. In totaal zijn er vier moedermaatschappijen met vierenvijftig  aanbieders van zorg, die allemaal een flinke winst willen maken ten koste van de verzekerden in dit kleine land.

De premie kan naar 30 euro per maand, indien de politiek het Ziekenfonds weer in leven zou roepen. Wij zouden als consument miljarden besparen, één allrisk polis hebben, één toezichthouder en beheerder.

Privatisering van de zorg heeft tot krankzinnige premies geleid, uitholling van de zorgvoorwaarden, zakkenvullerij, bonussen door 54 verschillende zorg aanbieders die allemaal flink willen verdienen, allemaal reserves kweken en reclame maken voor hetzelfde product. Al jaren pleit ik voor één  royale allrisk, restitutiepolis/vrije artskeuze, voor 30 euro, maar de politiek durft niet, omdat zij bang is haar kansen op een toekomstig mooi baantje in de zorg te verspelen..

Het is te gek voor woorden dat 54 zorgaanbieders met toestemming van de politiek de zorgzoekers plunderen! Ik ben 71 jaar en verplicht om mee te betalen aan bijv. vruchtbaarheidsonderzoeken, anticonceptie, bevalling, elektrische epilatie/laserbehandeling, ivf, kinderopvang, kraamzorg, etc. Waanzin, hoe krijg je het verzonnen?

Er zou  één allrisk zorgverzekering moeten komen, desnoods onderverdeeld in mensen onder en boven de 50 jaar met de Staat als enige aanbieder. Wij zouden miljarden kunnen besparen, reken maar mee;

  • reserves zorgverzekeraars 10 miljard,
  • winst verzekeraars 2013: 1,5 miljard,
  • onregelmatigheden declaraties 800 miljoen,
  • reclame 500 miljoen,
  • totaal 12,8 miljard.
  • 15 miljoen verzekerden besparen dan 850 euro per jaar.
  • Per maand 70 euro, nieuwe premie maximaal 30 euro per maand.

In deze berekening is nog geen rekening gehouden met bijkomende spin-off besparingen op dubbel personeel, gebouwen, wagenparken, bonussen, salarissen directie etc. Verdere mogelijke besparingen zijn nog mogelijk als wij de krenten en rozijnen halen uit de regelingen in Duitsland en België. 10 jaar geleden hadden wij al een burgerregering, burgerjury en bindend volksreferendum moeten hebben voor volksberaad en inspraak. De Zwitserse regering raadpleegt regelmatig het volk via een bindend volksreferendum, waardoor er meer betrokkenheid en vertrouwen is in de politiek.

Onze politici zetten de inspraak van de burgers gelijk buiten de deur, zodra ze gekozen zijn.

Auteur: Kees de Vries

Uncategorized