Oekraïne geeft toe: “Géén Russisch leger in Oekraïne” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De stafchef van het Oekraïense leger, Viktor Muzhenko, heeft toegegeven dat het Russische leger niet betrokken is bij gevechtsoperaties in het Oosten van Oekraïne. Hij deelde dit mee op een persconferentie op “Ukraine Channel 5 television reports”.

“Op dit moment is het Oekraïense leger niet betrokken bij gevechtshandelingen met het Russische leger”. Hij voegde er aan toe: “Hoewel ik wel informatie heb dat Russische burger milities samen met onafhankelijkheidsstrijders vechten in het oosten van het land.

Hij zei ook dat het Oekraïense leger alles in huis heeft om, naar wat hij omschreef als illegale units, uit de Donetsk  en lohansk regio weg te jagen.

Op 21 januari, tijdens het ” Davos economic forum” zei de Oekraïense president Poroshenko dat er ruim 9.000 Russische militairen vechten aan de zijde van de zelfbenoemde republieken, Donetsk en Luhansk. Rusland ontkende de aantijging en noemde Poroshenko’s beschuldiging  “valse nep”. Het Amerikaanse Ministerie was niet in staat om deze bewering te bevestigen.  Volgens OVSE waarnemers, gebaseerd op twee grensovergangen,is er geen beweging geweest van militair materieel over de grens.

“Er is absoluut geen manier om enorme militaire formaties te verbergen op een relatief klein gebied dat wijd openstaat voor journalisten en waarnemers van de OVSE”, zei de Algemene Militaire Staf  in een verklaring.

Sinds het begin van de militaire aanval van de Oekraïense regeringstroepen op het oosten van de Oekraïense onafhankelijkheidsstrijders in april 2014, hebben Kiev en het westen Rusland  herhaaldelijk beschuldigd van ingrijpen in de Oekraïense crisis. De beschuldigingen gingen zover dat zij claimden dat Rusland troepen en wapens stuurde om de onafhankelijkheidsmilities te helpen. Niettemin heeft het Kremlin de claims afgewezen omdat deze niet gestaafd worden door ook maar enig bewijs.

Bron: SputnikNews.com

Uncategorized