Vice president Iran: “CIA achter Islamitische Staat” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Massoumeh Ebtekar, de eerste vrouwelijke vice-president van Iran, heeft de Verenigde Staten en de CIA aangeduid als de stamvader van ISIS of IS, de Islamitische Staat.

“Ik denk dat er veel scepsis bestaat over de rol van de Verenigde Staten in het omgaan met ISIS, omdat de steun op dat moment in eerste instantie bedoeld was voor versterking van ISIS in Syrië, en we hebben ook nog andere redenen om te geloven dat dit niet een oorspronkelijke groep is maar een op de een of andere manier gecreëerde groep door een zekere inlichtingendienst”, zei Ebtekar toen haar tijdens een interview met ABC News over de Islamistische Staat vragen werden gesteld.

In oktober was de voormalige Iraanse minister van Intelligentie, Heydar Moshlehi directer. Hij zei dat  ISIS is gecreëerd door de driehoek, Mossad, MI6 en CIA. Moslehi zei dat dollars uit Saoedi-Arabië en enkele van de Golfstaten verantwoordelijk zijn voor de financiering van het terroristische leger. Hij voegde eraan toe: “De coalitie is zeker niet van plan om ISIS te vernietigen omdat ISIS voor het grootste deel moet worden gebruikt voor hun satanische doelen”.

Zijn opmerkingen sluiten aan op die van de hoogste Iraanse leider, ayatollah Ali Khamenei, die zei dat ISIS en al-Qaida het werk is van de ‘goddeloze’ regering van Groot-Brittannië.

In juni werd bekend dat dat het Amerikaanse leger leden van ISIS heeft getraind in Jordanië.

Volgens Newsweek werd na de aanslagen van 11 september 2001 melding gemaakt van een aantal vermeende kapers die werden getraind in “strategie en tactiek” aan het Naval Air Station in Pensacola, Florida, en de Air War College in Montgomery, Alabama.

De Verenigde Staten heeft toegegeven dat ISIS werd gesteund door zijn bondgenoten. In september vertelde de chef-staf van het Amerikaanse leger, generaal Dempsey, het “Senate Armed Services Committee”: “Ik weet dat onze belangrijkste Arabische bondgenoten hen financieren“.

In januari biechtte een Pakistaanse commandant van ISIS tegenover wetshandhavingsinstanties in Pakistan dat zij fondsen verkrijgen via de Verenigde Staten. De VS veroordeelt de ISIS activiteiten, maar zijn helaas niet in staat om de financiering van deze organisaties, die via de VS verlopen te stoppen. De VS moest vermijden dat de indruk werd gewekt dat de financiering van de groep uit eigen belang was en daarom werd het offensief tegen de organisatie gelanceerd in Irak en niet in Syrië.

De interviewster van ABC probeerde om de opmerkingen van Masoumeh Ebtekar over ISIS te delegitimeren door te wijzen op haar associatie met de islamitische studenten in 1979, die  de Amerikaanse ambassade bezetten en het ambassadepersoneel 444 dagen lang gijzelden.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized