Waarom Obama het internet aan banden wil leggen | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De Amerikaanse Federale overheid wordt sterk gemotiveerd om het internet aan banden te leggen door de afnemende invloed van de mainstream media op de Amerikaanse bevolking. Het beheersen van de informatiestromen is de meest krachtige manier om het publiek te controleren.

De Amerikaanse mainstream media, die voornamelijk in handen is van zes bedrijven met nauwe banden met de overheid, wordt gebruikt door het establishment om de publieke opinie te controleren, maar de afgelopen paar jaar heeft het veel invloed verloren omdat het publiek massaal op zoek is gegaan naar alternatieve bronnen van informatie.

Slechts een handjevol van de wereldwijde nieuwscorporaties kunnen in één dag miljarden mensen over de hele wereld ergens van ‘bewust’ maken van iets dat een dag ervoor nog volkomen onbekend was.

Straffeloos leugens verspreiden en waarheid verzwijgen

Joseph Plummer schreef in “Tragedy & Hope 101″: “Met dit soort van macht kunnen de netwerken van het establishment  ervoor kiezen om iedere leugen te verspreiden of  elke waarheid te verzwijgen die ze maar willen”.

Aan het einde van de dag, kunnen mensen die voor hun informatie niet verder kijken dan deze netwerken,  niet verwachten dat zij iets zullen weten over iets waarvan het netwerk niet wil dat dat zij dat weten.

En dat is precies de reden waarom de pijlen van de overheid zijn gericht op de “internet gebaseerde onafhankelijke pers”; het verminderen van de concurrentie met de mainstream media. De daling van de gevestigde establishment media is niets minder dan legendarisch geweest. Van november 2012 tot november 2013 bijvoorbeeld daalde de score voor CNN en MSNBC voor 25-54 jarigen respectievelijk met 59 en 52%, en in 2013 daalden de gecombineerde prime-time kijkers van CNN, FOX Nieuws en MSNBC met 11%.

Fundamentele verschuiving

Bewindvoerders van de mainstream media lijken optimistisch te zijn en denken deze achteruitgang weer om te kunnen buigen. Zij beseffen echter niet dat er een fundamentele verschuiving heeft plaatsgevonden als het gaat om de nieuwsmedia in de Verenigde Staten en Europa. Sociaal commentator Michael Snyder schreef: “De bevolking heeft een enorme hoeveelheid geloof verloren in de mainstream media, ze worden zich steeds meer bewust van het feit dat zij gecontroleerd worden door de gevestigde orde”.

Dit zorgt voor bezorgdheid onder insiders binnen het establishment, die macht verwerven met de onkunde, in plaats van toestemming van hen die worden bestuurd. De federale overheid heeft recent een plan aangekondigd waarin de mogelijkheden worden bekeken om de vrije meningsuiting op het internet aan regels te onderwerpen.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized