GMO’s: Laten we onszelf echt vergiftigen? | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

We gaan naar de tering door patentering

Het gaat fantastisch met onze voedselketen en watervoorziening, om nog maar te zwijgen over ons milieu! Dit artikel, en mijn volgende artikel gaan hierover, want ik maak me daar echt zorgen over. Binnenkort verschuif ik mijn focus naar de lucht, maar we beginnen eerst op de grond.

Het is natuurlijk al ten hemel schreiend dat Nestlé-baas Peter Brabeck heeft verkondigd dat water geen mensenrecht is, dus water moet worden geprivatiseerd, aldus Brabeck. Ditzelfde verschrikkelijke bedrijf zorgt ook voor GMO’s in babyvoeding, wat vol zit met genetische gemodificeerde maïs en soja. Het is niet voor niets dat deze nieuwe generatie ‘gevoelige’ kinderen allerlei allergieën ontwikkelen voor van alles en nog wat.

En dan hebben we natuurlijk wereldwijd het grote probleem van de veelvuldige aanvragen van patenten ten behoeve van genetisch gemanipuleerd voedsel (GMO’s) die door foute multinationals als Monsanto (o.a. producent van het giftige product Round-Up) en Syngenta, bedrijven die naast bestrijdingsmiddelen en pesticiden ook de ooit zo gezonde (kankerbestrijdende) broccoli, maïs en soja modificeren. Wist je dat in het bedrijfsrestaurant van Monsanto ‘geen’ GMO’s verkocht en geserveerd worden? En wel om redenen dat hun eigen personeel gezond en wel voor ze moet kunnen blijven werken. Zelf nuttigen ze het ook niet in de huiselijke sfeer horen we steeds vaker van interne bronnen.

Wat het met ratten doet na diverse onderzoeken kun je op deze foto’s zien, maar dat mag de pret van het enorme winstbejag niet drukken.
Gilles-Eric Séralini, professor en onderzoeker aan de Universiteit van Caen en specialist in GMO’s en pesticiden kwam met resultaten uit een onderzoek waarin ratten GMO maïs te eten kregen. Zie hier het resultaat, tumoren zo groot als tennisballen. Uiteraard werd hij en zijn onderzoek plus de resultaten van tafel geveegd en beschimpt (de meesten worden gewoon koud gemaakt) maar gelukkig zijn er ook nog eerlijke wetenschappers die hem ondersteunen in de resultaten van het onderzoek. Hoe zoiets wereldwijd in z’n werk gaat zie je nog eens extra bevestigd in de video in mijn volgende artikel.

Ik hoorde al van diverse kanten dat het programma ´Zembla´ aandacht zou besteden aan voedselpatenten en dus uiteraard onder andere aan Monsanto. Mainstream media, en dus als propagandakanaal volledig in handen van deze multinationals, maar we gaan even kijken…

Hun insteek: grote bedrijven vragen in groeiende mate patenten aan op natuurlijke eigenschappen van gewone groenten, zoals broccoli. maìs en dergelijke. Deze methode is omstreden, wetenschappers en politici (?) maken zich zorgen. Wat betekent het voor onze voedselzekerheid als multinationals de baas worden over onze groente? Dat vraagt het televisieprogramma Zembla zich af in deze uitzending van afgelopen woensdagavond.

De tien grootste groentezaadbedrijven ter wereld hebben op dit moment negentien patenten op natuurlijke eigenschappen van groenten. 132 patenten liggen op dit moment te wachten op goedkeuring van het Europese Octrooibureau, meldt Zembla.
Met patenten kunnen grote multinationals een monopolie positie krijgen en vanuit die machtige positie kunnen ze de vrije toegang tot groentenmaterialen blokkeren.

We kunnen ook lezen in de pers dat Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, in gesprek met Zembla zegt verontrust te zijn over de patenten: “Ik vind het zorgelijk dat de wereldvoedselvoorziening dreigt te worden geconcentreerd bij een paar multinationals. Ik vrees dat dit ten koste gaat van de keuzevrijheid van kwekers, telers en consumenten. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de voedselzekerheid. Tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie volgend jaar zal ik initiatieven nemen om dit te bespoedigen”, aldus Dijksma.

Ik mis weer eens iets. Zou ze niet moeten zeggen: Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de volksgezondheid”? En: volgend jaar pas? De monsanto-boter ligt ook bij haar weer met ladingen op het hoofd, want wat hierin verborgen ligt is dat ze eigenlijk bang is dat de multinationals de Nederlandse economie om zeep helpen omdat er niets meer te verdienen valt! De troep die we binnenkrijgen via dit gemanipuleerde voedsel is niet van belang. Ook niet voor Zembla, want die stelt daar in de hele uitzending geen enkele vraag over.

Een zorgwekkende ontwikkeling die alleen maar weer de grote multinationals, zoals de farmaceutische industrie in de kaart speelt. De omzet uit het aantal chemotherapieën en medicijnenverkoop zal tot dramatische winsten leiden en daar is het ze uiteindelijk alleen nog maar om te doen. Maar ook geen woord daarover uiteraard.

In deze uitzending van Zembla is Monsanto woordvoerder Mark Buckingham te zien (rond 24’30). Voer voor psychologen, maar je hoeft geen psychologische achtergrond te hebben om te zien dat deze ‘clown’ niet spoort, draait, liegt en zaken verdoezelt wanneer hij telkens zegt dat hij ergens niet van op de hoogte is. Zembla stelt GEEN vragen over de gevolgen voor de gezondheid. Keurige propaganda volgens het mainsteam media-protocol!

En van hogerhand hoeven we niets te verwachten. Tenslotte is diezelfde overheid in het kielzog van Amerika bezig de bevolking dagelijks te vergiftigen door het sproeien van barium, aluminium, kobalt, zink, e-coli bacteriën, etc. via chemtrails die door zowel de burgerluchtvaart als de luchtmacht in de lucht worden verspreid. Ze kunnen het laten regenen, aardverschuivingen veroorzaken, of gebieden uit laten drogen zodat bedrijven als Monsanto die grond kunnen opkopen voor hun genetisch gemanipuleerde rotzooi, hetgeen nu ook o.a. in Oekraïne gebeurt. Zie de link tussen al deze zaken: een kwestie van ‘connecting the dots’. Alles vanwege economische belangen en het schoont lekker op volgens plan!

Als je bij Albert Heijn je inkopen doet krijg je sinds een paar weken een ‘moestuintje’. Vanzelfsprekend vertrouw ik dit niet, zeker gezien het feit dat Monsanto (gelukkig) verlies aan het lijden is, dus ze moeten hun troep ergens kwijt.  Erg leuk voor de kinderen om te wennen aan GMO-zaden en voedsel. Je krijgt een kartonnetje mee met een ‘tablet’ die je van water moet voorzien zodat je je eigen ‘groente’ kunt kweken. Waar komt dit vandaan? Ik zoek even op de verpakking waar sowieso al allerlei waarschuwingen op staan. Het komt van Megapromotions Worldwide BV. Als we daar even een kijkje gaan nemen kom je onder andere in hun partner- en cliëntenbestand terecht en daar treffen we onder andere de volgende –inmiddels beruchte bedrijven- aan die in handen zijn van de nietsontziende elite. Je ziet o.a. ‘Nestlé’ (zie bovenaan dit artikel), Warner Brothers, Coca Cola, Visa, ABN-AMRO, ING, Disney, Universal, Shell, en ga zo maar door! Bedrijven in handen van… ja die!

Ik hoop dat genoeg mensen beseffen dat we hier zo snel mogelijk een halt aan moeten toeroepen en dat we onze kinderen niet moedwillig gaan vergiftigen met deze troep.

We lezen op nu.nl inmiddels een bericht met de kop: ‘Nederlanders willen in tegenstelling tot politiek enkel biologische veehouderij’ Kijk, hier worden de uiteenlopende belangen en agenda’s zichtbaar. Wordt de Nederlandse bevolking echt wakker?

Wat we eten wordt niet vanuit het zaaien in de grond alleen vergiftigd, maar ook nog eens vanuit de lucht. De afgelopen 10 dagen ben ik –met enorm veel tegenwerking dus het duurt daarom zo lang- bezig met het vertalen en ondertitelen van een Italiaanse documentaire waarin wetenschappers tot op de draad uit de doeken doen wat wij binnenkrijgen, waarom, wie hierachter zitten, en hoe het werkt. Dermate interessant en een ‘MUST SEE’, dat ik het de moeite van dit intensieve werk meer dan waard vind.

Zeer binnenkort kun je deze documentaire hier zelf bekijken en, hopelijk, zoveel mogelijk verspreiden. De wetenschappers die aan het woord zijn roepen medici, fysici, biologen etc. op om hier vanuit hun expertise zo snel mogelijk iets tegen te doen voordat het echt te laat is.

Zoals M. Haring, hoogleraar Plantenbiologie in de TV-uitzending van Zembla zegt: ´Het is net als bij Risk, je neemt langzaam de planeet over´.

Gaan we dit echt laten gebeuren?

©Irma Schiffers

Uncategorized