Gorbatsjov noemt moord op Nemtsov poging om Rusland te destabiliseren | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Ex-president Mikhail Gorbatsjov van de voormalige Sovjet Unie, ziet de moord van afgelopen vrijdag op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov als een poging om Rusland te destabiliseren. Hij waarschuwt tevens tegen oproepen om buitensporige bevoegdheden aan de rechtshandhaving en veiligheidsdiensten te geven.

“De moord op Boris Nemtsov is een poging om de situatie in het land te compliceren en zelfs te destabiliseren door het opvoeren van de spanningen tussen de regering en de oppositie”, zei Gorbatsjov. “Alleen wie dit deed is moeilijk te zeggen. Laten we op dit moment niet te snel eventuele conclusies trekken, en we moeten de onderzoekers de tijd geven om dit allemaal te sorteren en uit te zoeken”, voegde hij eraan  toe.

Gorbatsjov sloot niet uit dat de ‘high profile moord’ sommige mensen zou kunnen aanmoedigen om er bij de autoriteiten op aan te dringen een noodtoestand af te kondigen, waarvan hij zei dat dit  de situatie, die op zich al ernstig genoeg is, alleen maar maar zou verslechteren.

De Russische president Vladimir Poetin veroordeelde de moord en sprak zijn medeleven met de familie uit. Woordvoerder Dimitri Peskov zei dat  Poetin benadrukte dat de moord alle tekenen heeft van een uiterst brutale en provocerende contractmoord.

Boris Nemtsov werd afgelopen vrijdagavond in het centrum van Moskou door nog onbekende moordenaars doodgeschoten. Er zouden tenminste zes kogels op de oppositieleider zijn afgevuurd.  De moordenaars gingen ervandoor met een witte auto, vermoedelijk een Ford Mondeo of een Ford Focus, welke momenteel door de politie wordt gezocht.

“Met alle respect voor de nagedachtenis van Boris Nemtsov, politiek gezien was hij geen bedreiging voor de huidige Russische leiders”, zei Peskov, “als we de populariteitsniveaus vergelijken was Nemtsov net een beetle populairder dan de gemiddelde Russische burger”, voegde hij eraan toe.

Ondertussen drong de Russische eerste minister, Medvedev, er bij de wetshandhavers op aan om alles in het werk te stellen de daders op te sporen van, wat hij noemde: “Een gruwelijke moord op een prominent politicus”.

Boris Nemtsov was een politicus die zich regelmatig zeer kritisch uitliet over Vladimir Poetin en klonk vaak als een agent van Washington. Als Nemtsov niet werd vermoord door de CIA om de schuld ervan in de schoenen van Poetin te schuiven, is hij hoogstwaarschijnlijk gedood door Russische nationalisten die hem zagen als een agent van Washington.

Terugkijkend op de affaire “Magnitsky”, die leidde tot sancties tegen Rusland, als gevolg van een overreactie van het Amerikaanse Congres op een gevangenisdood in Rusland, zal de dood van Nemtsov  waarschijnlijk te wijten worden aan Poetin. Het is te verwachten dat de westerse media zonder enig bewijs eindeloos zal herhalen dat Poetin zijn criticus heeft gedood.

Een ding moge duidelijk zijn, en dat is dat Poetin veel te slim is om Washington op deze manier in de kaart te spelen. Bovendien had de grote mond van Nemtsov geen invloed op de 85% populariteitspolls van Poetin. De support voor Nemtsov kwam vooral van de door Washington gefinancierde Russische NGO’s. Als de CIA Nemtsov heeft vermoord dan hebben ze hun eigen aanwinst vermoord, en het valt nog te bezien of de propagandawinst het verlies van een Poetin-criticus rechtvaardigt.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized