Enorme overwinning voor Poetin’s politiek | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Tenzij u Russisch en vrije Russische blogs leest, is dit u wellicht niet opgevallen, maar er heeft iets groots plaatsgevonden in Rusland.

John Kerry, Victoria Nuland en een grote delegatie van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken reisden af naar Sochi waar ze de Russische minister van buitenlandse zaken Lavrov en vervolgens president Poetin hebben ontmoet. Met die laatste brachten zij meer dan vier uur door. Niet alleen dat, John Kerry maakte ook een paar interessante opmerkingen door te zeggen dat de Minsk 2 akkoorden de enige weg vooruit was  en dat hij  de Oekraïense President Porosheno heeft gewaarschuwd tegen het vernieuwen van militaire acties

Zeggen dat dit een prachtige ontwikkeling is  zou een understatement zijn.

Ten eerste betekent dit dat het zogenaamde isolement van Rusland nu officieel voorbij is, zelfs voor het ‘onmisbare rijk’

Ten tweede is dit, voor zover ik weet, de eerste officiële goedkeuring van de Verenigde Staten ten aanzien van de Minsk akkoorden.  Dit is nog al vernederend voor de Verenigde Staten vanwege het feit dat er over de Minsk akkoorden werd onderhandeld zonder de Amerikanen.

Ten derde, voor de allereerste keer heeft de Verenigde Staten de nazistische Oekraïense  junta gewaarschuwd tegen een militaire aanval.  Dit, op een moment dat de Ukronazis in een staat van oorlogszuchtige waanzin zijn, en net nu Poroshenko heeft beloofd om niet alleen het vliegveld van Donetsk, maar ook die van Donbass en zelfs de Krim te heroveren, laten zien dat de VS en Kiev voor het eerst verschillen van mening.

Ten vierde, de VS heeft voor de eerste keer verklaard dat als Minsk 2A werd ingevoerd, EU en US sancties zouden worden opgeheven. Interessant is dat de Russen zelf niet geïnteresseerd waren om het onderwerp van sancties te bespreken.

Dus wat betekent dat allemaal?

Op dit punt, niet veel. Amerikanen zijn verschrikkelijke onderhandelaars en in alle Amerikaans-Russische onderhandelingen over het conflict in Oekraïne, worden Amerikaanse “geostrategische partners” (de quasi-officiële ironische Russische term die het Westen omschrijft) er elke keer volledig uit-onderhandeld. Wat er meestal gebeurt, is dat Kerry zich terugtrekt in de grotten, daarna terug naar Washington komt en dan met een geluid komt wat 180 graden is gedraaid.

De Russen weten dat en de Russische media benadrukt dat in haar analyses.

Toch, kan de VS zo vaak van standpunt wisselen als zij willen, en de realiteit doet dat niet. Als er iets, zoals de recente aanwezigheid van Chinese en Indiase troepen op het Rode Plein is gebleken dat het begrip “isoleren van Rusland” een non-starter is of Kerry & Co. het accepteren of niet.

Dan was er het nogal interessante gedrag van Nuland, die met de delegatie van Kerry mee was, ze weigerde met de pers te spreken en er nogal ongelukkig uitziend wegging. Tot slot, uit een snelle controle van de ‘Keizerlijke mondstukken’ blijkt dat de keizerlijke propaganda-afdeling niet echt weet wat ze ervan moeten maken. Dus wat is er echt aan de hand? Eerlijk gezegd, het is nog te vroeg om te zeggen, zoals ik zei, de kansen op een Amerikaanse draai zijn zeer hoog.

Toch, wat misschien aan het gebeuren is dat de Amerikanen eindelijk een paar basis feiten hebben uitgedokterd:

1 Rusland zal niet terugdeinzen 2 Rusland is klaar voor oorlog 3 Het door nazi’s bezette Oekraïne is aan het instorten 4 De meeste landen op de wereld steunen Rusland

5 Het hele Amerikaanse beleid ten aanzien van Rusland heeft gefaald

Al het bovenstaand is nogal voor de hand liggend voor competente waarnemers, maar voor een administratie die volledig bedwelmd is met ‘keizerlijke ‘overmoed, grove onwetendheid en ontkenning zijn dit zeer, zeer pijnlijke realiteiten om in te halen. Echter, ze ontkennen zou, aan het eind van de dag kunnen betekenen dat de USA wordt ‘genuked’. Zoals  de expressie, ‘als je hoofd in het zand staat, hangt je kont in de lucht’.

Zo is het mogelijk dat wat er net gebeurt is, het eerste teken van een Amerikaanse ontnuchtering is , en dat wat Kerry kwam om te verkennen met Lavrov en Poetin, eigenlijk een soort van reputatie reddende exit-optie is. Als dat zo is, dan is dit nieuws het eindstation voor Poroshenko als dit betekent dat de VS in principe de handdoek in de ring heeft gegooid in diepe afkeer van de freaks die aan de macht zijn in Kiev.

Bovendien zou dit een teken kunnen zijn, dat de Amerikaanse militaire analisten een zeer negatief beeld van de Oekronazi-veranderingen van succes in hun geplande “Reconquista” van Donbass hebben. Door naar Rusland te gaan en Minsk2-A officieel te onderschrijven, stuurt Kerry een bericht naar Poroshenko:’ vergeet het maar, het gaat niet gebeuren!’ Toch zou ik sterk waarschuwen tegen een voortijdig optimisme. Ik beschouw het Amerikaanse “draaien” als een quasi-zekerheid. Mijn hoop is dat het “draaien” beperkt zal worden in omvang en dat als het gebeurt, het meer zal gaan over reputatie reddende exit voor Obama dan wel het ontkennen van de werkelijkheid.

Wat wel zeker is, is dat Rusland weer een gevecht heeft gewonnen in deze lange oorlog en dat alle tekenen wijzen op de onvermijdelijke nederlaag van het ‘Rijk’.

Bron:InfoWars.com

Uncategorized