Financiële elite vreest uitlokken van bankruns | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Econoom Martin Armstrong waarschuwt dat de financiële elite plannen beramen om fysiek geld af te schaffen, maar dat ze op hun hoede zijn voor het zich hiervan bewust zijnde publiek omdat deze bankruns kunnen veroorzaken.

Een vergadering om de stap naar het afschaffen van fysiek geld te bespreken vond plaats in het luxe Mandarin Oriental Hyde Park hotel in Londen, waar Kenneth Rogoff van de Harvard University en Willem Buiter, hoofdeconoom bij Citibank presentaties gaven.

Armstrong zei: “Het gebrek aan aandacht in de pers was weloverwogen en was bedoeld om te vermijden dat er paniek zou ontstaan, die zou kunnen leiden tot een enorme bankrun als de mensen zouden begrijpen waar deze uitgekookte jongens het over hebben. ”

De laatste keer dat de kwestie van bankruns echt in het nieuws  kwam was in oktober 2013,  toen Amerikaanse banken geldautomaten vulden met extra bankbiljetten om te voorkomen dat er paniek zou uitbreken vanwege de vrees voor faillissementen bij een aantal banken.

Armstrong die bekend is door het met succes voorspellen van de Black Monday crash in 1987,  evenals de financiële ineenstorting van Rusland in 1998,  beschuldigt  Buiter en  Rogoff van de planning van een nieuw tijdperk van economisch totalitarisme,  door een verbod uit te vaardigen voor het gebruik van contant geld, onder het mom van het elimineren van de georganiseerde misdaad, belastingontduiking en drugshandel.

Deze handelwijze  echter, die is ontworpen om mensen te dwingen om krediet bij banken te houden,  zal ook het einde betekenen van alle privacy voor individuen.

Armstrong zegt: “ze zien de nul ondergrens op de rente als het punt waarop mensen hun geld van de bank zullen halen en het zullen hamsteren een schoenendoos . Daarom geloven ze nog steeds dat het verlagen van de rente de enige richting is. Zij stellen dat, wanneer contant geld wordt verboden, landen 0%  inflatie kunnen houden en nog steeds alle monetaire stimulans krijgen die het nodig heeft.

Dit is werkelijk een verbazingwekkende redenering!

Maar dat is waarom ze academici zijn en niet in de echte wereld leven, waar ze gedwongen worden om te kijken hoe mensen reageren en meebewegen met de trends. “

Bron: InfoWars.com

Uncategorized