Rusland definitief tegen GMO | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De Russische president Vladimir Poetin neemt een moedige stap tegen biotech gigant Monsanto en genetisch gemanipuleerde zaden in het algemeen. Tijdens zijn laatste toespraak in het Russische parlement afgelopen donderdag, maakte Poetin trots  zijn plannen bekend om van Rusland ‘s werelds’ grootste exporteur ‘van non-GMO-voedsel te maken welke gebaseerd is op ecologisch schone productie.

Wat misschien nog belangrijker is; Poetin leverde harde kritiek op de productie van levensmiddelen in de Verenigde Staten, door te verklaren dat de westerse producenten van levensmiddelen niet langer gezond voedsel aanbieden van hoge kwaliteit, en ecologisch schoon.

“We zijn niet alleen in staat om ons te voeden met inachtneming van ons land en watervoorraden – Rusland is in staat om de grootste leverancier ter wereld te worden van gezond, ecologisch schoon en voedsel van hoge kwaliteit, een positie die de westerse producenten al lang verloren hebben, vooral gezien het feit dat de vraag naar dergelijke producten op de wereldmarkt gestaag groeit”, zei Poetin in zijn toespraak tot het Russische parlement.

Deze aankondiging komt slechts enkele maanden nadat het Kremlin besloten had om een ​​einde te maken aan de productie van GMO-bevattende voedingsmiddelen, wat een enorme stap voorwaarts was in het internationale gevecht tegen omstreden, zo niet  criminele bedrijven als Monsanto.

Gebruikmakend van deze beslissing als een lanceerplatform, is het duidelijk dat Rusland zichzelf positioneert als een dominante factor in het realiseren van gezonde, organische landbouw.

Het schijnt zelfs dat Poetin de affiniteit van Rusland voor biologische en duurzame landbouw zal gaan gebruiken als speerpunt voor zijn economische strategie.

Bron: NaturalSociety.com

Uncategorized