Pensioenen mogelijk weer gekort | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Dagblad Trouw schrijft: ‘Garanties over pensioenen zijn er niet meer
NOS zegt: ‘Pensioenen volgend jaar mogelijk omlaag. De twee grootste pensioenfondsen van Nederland, ABP en Zorg & Welzijn, moeten volgend jaar mogelijk de pensioenen verlagen.’

Met die waarschuwing komen beide vandaag bij de presentatie van hun kwartaalcijfers. De Telegraaf: ‘Korten pensioenen snel in zicht.

Mijn vraag is: Ra ra hoe kan dat?

In mijn boek Ander Nieuws (pag. 593) beschrijf ik de Amerikaanse “Carlyle Group”, een van de grootste internationale private-equity-investeringsmaatschappijen ter wereld voor investeerders die bedrijven financieren buiten de effectenbeurs om.

De private Carlyle Group beheerde eind 2012 meer dan $170 miljard aan activa en heeft 1.400 werknemers in 33 landen. In de bedrijven die Carlyle in haar portfolio heeft, werken wereldwijd meer dan 650.000 mensen. Carlyle heeft meer dan 1.500 limited partners in 75 landen.

Volgens de schrijver Dan Briody in zijn boek The Iron Triangle (2004)¹ hebben zakendoen en geld verdienen enorm grote invloed op het regeringsbeleid, speciaal met het huidige globale politieke klimaat. Hierbij is Carlyle deel van de IJzeren Driehoek waar de machtigste militaire bedrijven in de wereld samenkomen met de machtigste politiek en big business, ook o.a. telecommunicatie, energie en gezondheidszorg.

Belangrijke Investeerders zijn (waren) familie Bin Laden, hun vertegenwoordiger Shafiq bin Laden en George Soros. George Soros hielp Carlyle met $100 miljoen voor het “Carlyle Partners II fund”.

Deze flinke investering werd vergezeld van Soros’ publieke aanbeveling van de Carlyle Group. De Britse ex premier John Major werd in 2001 Voorzitter van Carlyle Europa. Major reisde de hele wereld rond en hield redevoeringen over de Carlyle Group.

In 2002 vroeg Cynthia McKinney (1955), lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden naar een onderzoek naar de aanslagen van 11 september 2001, waarbij ze wijst naar de veelomvattende banden van President George W. Bush met de Carlyle Group, die miljoenen verdiende aan de nasleep van 11 september.

En nu komt het: De Carlyle Group heeft een dochteronderneming: AlpInvest met kantoren in New York, Amsterdam, Hong Kong en Indianapolis. AlpInvest beheert (2013) ± $ 48 miljard in fund of funds, een speciale, ondoorzichtige investeringsstrategie, geen directe investeringen, je weet niet waarin je investeert, een portfolio van andere investeringsfondsen.
Er bestaan verschillende typen fund of funds, investeringen in verschillende soorten collectieve investeringsschema’s. AlpInvest heeft “institutional investors” in Noord en Zuid Amerika, Azië, Europa en Afrika. En:  AlpInvest beheert 2 grote Nederlandse pensioenfondsen: ABP, een van de 3 grootste pensioenfondsen in de wereld:
€ 281 miljard = US $300+ miljard), en Zorg en Welzijn PFZW (€131 miljard = US $ 169 miljard).

ABP en PFZW waren vroeger aandeelhouders, maar nu zijn ze de basis van Alpinvest. Dit is een ingewikkelde zaak, waar ik nu niet verder op inga, dat vraagt een studie apart, maar dit zit me niet lekker: het gaat om pensioengelden van mensen die geen inspraak hebben waar ze hun opgespaarde geld in willen beleggen. Dat klopt toch niet?

En dit begrijp ik ook niet, met al die miljarden: waarom moe(s)ten mensen inleveren op hun pensioenen? Om meneer D. Rubenstein en Vrienden, incl. George Soros nog rijker te maken? Hier vermoed ik grote fraude en corruptie en gaat het om een Nederlandse pensioenwet die niet deugt. Wie o wie zoekt dit verder uit en doet er wat aan?

© Janneke Monshouwer, 28 januari 2016

1) Boek: “The Iron Triangle: Inside the Secret World of the Carlyle Group” Dan Briody 2004 Wiley ISBN-10: 0471660620 – ISBN-13: 978-047166062

Bronnen:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Carlyle_Group
http://en.wikipedia.org/wiki/AlpInvest,
http://en.wikipedia.org/wiki/Stichting_Pensioenfonds_ABP
www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3574645/2014/01/09/ABP-blijft-beleggen-in-Israelische-banken.html
www.abp.nl
https://nl.wikipedia.org/wiki/Stichting_Pensioenfonds_ABP
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pensioenfonds_Zorg_en_Welzijn
http://en.wikipedia.org/wiki/
Stichting_Pensioenfonds_Zorg_en_Welzijn http://nl.wikipedia.org/wiki/PGGM
www.pggm.nl

Uncategorized