Asielzoekers moeten nu bewijzen uit oorlogsgebied te komen | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Premier Tsipras (Griekenland)

De Macedonische autoriteiten hebben nieuwe beperkingen opgelegd voor asielzoekers die het land willen binnenkomen om van daaruit hun weg naar het noorden van Europa te kunnen voortzetten. Anonieme politiefunctionarissen zeiden tegen AP dat alleen degenen die afkomstig zijn uit steden waar gevechten plaatsvinden zullen  worden toegelaten.

Mensen uit het Syrische Aleppo worden beschouwd als vluchtelingen, omdat het een oorlogsgebied is, terwijl het de burgers van Damascus niet zal worden toegestaan Macedonië  binnen te komen. Ondanks dat er in Damascus regelmatig terroristische aanslagen worden gepleegd, wordt de stad als redelijk veilig beschouwd.

In Griekenland, dat door asielzoekers als het belangrijkste doorvoerland op hun weg naar de EU  wordt gezien, zijn naar schatting zo’n 13.000 tot 14.000 mensen opeengehoopt in een overvol  vluchtelingenkamp op de Macedonische grens.

De gouverneur van de Griekse regio Centraal-Macedonië, Apostolos Tzitzikostas, zei zaterdag dat zijn regio niet in staat is om te gaan met de enorme migrantenstroom  die volgens zijn schattingen ​​ongeveer 60 procent van het totale aantal migranten in het land bedraagt.

“Het is een enorme humanitaire crisis. Ik heb de regering gevraagd om de ​​noodtoestand uit te roepen in het gebied “, zegt Tzitzikostas, redenerend dat het nemen van noodmaatregelen dé manier zou zijn om hulpgoederen en voedsel veilig te stellen voor de mensen in nood.

De Griekse premier Alexis Tsipras dringt erop aan dat de nieuw aangekomen vluchtelingen in Griekenland moeten worden gerelokaliseerd  door de Europese Unie.“Vluchtelingen willen vanaf hier (Griekenland) verder naar het noorden van Europa gaan, maar ze kunnen niet . Laat ikduidelijk zijn, we moeten deze mensen fatsoenlijke huisvesting geven, maar alles wat we nodig hebben is een eerlijke verdeling van de vluchtelingen binnen de EU”, zei premier Tsipras in een interview met de Duitse krant “Bild”.
“We kunnen niet een permanent kamp opzetten voor mensen die hier niet willen blijven”, zei de Griekse minister-president.

Het hoofd van de Griekse regering wijst er verder op dat Athene al zijn verplichtingen ten aanzien van vluchtelingen nakomt,  terwijl de rest van de Europese lidstaten dat niet doet.

Bron: RT.com

Uncategorized