Associatieverdrag Oekraïne: Stemmen woensdag 6 april 2016! | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Associatieverdrag Oekraïne: Stemmen woensdag 6 april 2016!

Wat zou de reden zijn waarom de Nederlandse overheid, veel politici en de Media zo veel lobbyen onder de bevolking om JA-stemmen te winnen voor het associaltieverdag met Oekraïne?

In RTL Nieuws van 28 maart 2016 om 19.30 uur wordt gezegd dat de een het ziet als een handelsverdrag en de ander als een politiek verdrag met een uitzicht op een EU lidmaatschap. Het Verdrag zou volgens hen gaan om: 1. Opheffen/verminderen import- en exporttarieven; 2. Versterking democratie/mensenrechten in Oekraïne; 3. Bestrijding corruptie/criminatliteit in Oekraïne.

Maar als je het mij vraagt zit er nog iets meer achter. Maar wat precies?

Volgens Harry van Bommel van de SP gaat het merendeel van het verdag over handel (daarover schrijf hieronder meer), maar er zit volgens Harry van Bommel ook in: “1. buitenlandpolitiek (daar kom ik onderaan ook op terug), 2. veiligheidspolitiek, 3. militaire samenwerking, 4. er zitten allerlei dingen in die niet in een handelsverdrag thuis horen. Men had er volgens hem beter aan gedaan om inderdaad alleen te kiezen voor een handelsverdrag.”

In RTL nieuws is ook te zien: Alexander Pechtold fractieleider van D66 die op een podium in een straat zijn aanhangers van D66 in witte jacks “inzeept” met de lobby: 6 april vóór stemmen. Dan gaan ze gezamenlijk verder de straat op om voorbijgangers aan te houden en ze ook “in te zepen” met argumenten waar ze op 6 april vóór zouden moeten stemmen.

En dan zie ik mensen van de SP in rode jassen huis aan huis aanbellen…

En dat allemaal voor een raadgevend referendum zou je zeggen…

Afgelopen zondag 27 maart jl. (1e Paasdag) was in “Buitenhof”-TV een debat tussen twee economen: minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem en de hoogleraar Culturele Economie Arjo Klamer, SP-wethouder en lid van het Comité van Aanbeveling van het Forum voor Democratie.

 Dijsselbloem’s grote argument om JA te stemmen is: hij vindt het “van groot belang voor Oekraïners zelf in de eerste plaats, maar ook voor ons, dat Oekraïne zich kan ontwikkelen tot een stabiele rechtsstaat met ook enige econimische voorspoed. En het risico op dit moment is dat ze naar de andere kant afglijden”. “Het is een land met 45 miljoen inwoners, na Turkije ons grootste buurland (hij spreekt hier vanuit “Europa”, dus handel heeft veel potentie.” Hij wil handel vergroten, “met de kans dat beide partijen daar in de toekomst van kunnen profiteren.” Volgens hem “kan dit bijdragen aan economische ontwikkeling en sociale rechtvaardigheid en de stabiliteit van het land. En daar kunnen wij aan helpen als Europese Unie.

 Arjo Klamer heeft als grote argumenten om NEE te stemmen: 1. wegens de grote corruptie in Oekraïne, waar een honderdtal mensen dat land, de economie en ook de rechterlijke macht in bezit hebben. Niets is zo ondermijnend als vrijhandel te organiseren in een corrupt land, want dan profiteren de machthebbers en de arme Oekraïeners gaan daarvoor betalen.

 Hierop zegt Jeroen Dijsselbloem dat juist deze nieuwe situatie ervoor zorgt dat de corruptie wordt bestreden…. Sorry al die mooie praatjes, al die jaren die ik bij het nieuws en bij de TV werkte en alle mooie woorden van beleidsmakers in topposities- en zie de resultaten, in welke ellendige wereldsituatie zitten we nu? Als die mensen in topposities hadden waargemaakt waar ze voor gekozen waren, dan had ik mijn boeken niet hoeven schrijven…

Ik kende de vader van Arjo Klamer, hij was een zeer geliefd radio-pastor bij IKON, waar ik bij de TV werkte. Voor mij is het werk van zijn zoon Arjo Klamer, met wie ik als wethouder in Hilversum vorig jaar contact had, werkelijk zeer hoopvol! Hij komt echt op voor menselijke (culturele) waarden. Ik vind hem een grote held. Ik heb hem vorig jaar mijn boek Ander Nieuws cadeau gegeven. Ik zal dit artikel ook naar hem mailen. Ja natuurlijk ken ik vanuit mijn beroep en familie veel invloedrijke en daarbij ook aardige mensen, die hun eerlijke mening durven te zeggen.

Duurzaam nieuws berichtte op 31 juli 2014: “Oekraïne verkoopt massaal landbouwgrond aan multinationals. “Terwijl de ogen van de wereld op de onrust in Oost-Oekraïne gericht zijn, is de nieuwe president en zakenman Petro Porosjenko druk bezig met economische hervormingen. Zo ziet hij heil in grootschalige landbouw door multinationals om de economie aan te zwengelen. Maar volgens critici leveren die investeringen weinig op voor de lokale bevolking. (De bevolking wordt armer.) Petro Porosjenko sloot onlangs enkele overeenkomsten met de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds IMF, die investeren in het land aantrekkelijker moeten maken. De voorbije 10 jaar, vanaf de Oranjerevolutie breidden buitenlandse investeerders en commerciële landbouwbedrijven hun eigendommen en invloed in het land uit”… EN HIER GAAT HET OM: …“Ze zijn geïnteresseerd in de enorme oppervlakte vruchtbaar land, maar zagen bureaucratie, corruptie  en de erfenis van het communisme, (ik noem het nu: socialisme) dat landverkoop verbiedt, lange tijd als grote hindernissen…”

 …“Michael Cox, directeur van de investeringsbank Piper Jaffray, verwees naar Oekraïne als de meest beloftevolle groeimarkt voor landbouw-gigant Deere en zaadproducenten Monsanto en DuPont (N.B. die genetisch manipuleren en zo ook de grond onvruchtbaar maken, JM)…

In mijn boek ANDER NIEUWS schrijf ik hierover (pag. 370-382 en ik schrijf op pag. 381:

“Vroeger was Oekraïne de Graanschuur van Europa. Nu verwijs ik naar Maurice Ephrussi (1849-1916), geboren in Odessa (3e grootste stad in Oekraïne, toen deel van het Russische Keizerrijk, getrouwd met Béatrice de Rothschild (1864-1934). De vader van Maurice, Charles J. Ephrussi (1792-1864) kocht met zijn Ephrussi Bank alle graan op in Oekraïne en verwierf zich zo een monopolie om de graanprijs op te drijven, op een geslepen manier te verhandelen en over Europa te distribueren. Hij werd immens rijk van het graan. Nu een herhaling in een ander jasje?

Een ander punt is de anti-Rusland-politiek en alle anti-Rusland-propaganda.

Hierover schrijf ik een apart artikel.

 Janneke Monshouwer, 29 maart 2016, www.andernieuws.eu

Uncategorized