Welk spelletje speelt Engeland? | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

George Soros schreef in 2007 het boek “The Alchemy of Finance, Reading the mind of the market” 2007. Er staat een voorwoord in van de Amerikaanse econoom Paul A. Volcker, oud voorzitter van de Federal Reserve en ex student van de London School of Economics (1951-1952). George Soros zat in diezelkfde jaren op diezelfde universiteit.

Van alle Europese universiteiten heeft deze School of Economics de meeste billionaires voortgebracht (volgens het artikel “Where do billionaires go to university?” van bbc.com/news, 29 October 2014, www.bbc.com/news/ business-29786836)

Er blijven nog zoveel vragen, zoals één ervan is: wat was de rol van George Soros bij de crash van 2008? Nog een vraag: En Griekenland? En nu

Brazilië? George Soros schreef veel meer boeken, maar ik vind de titel van dit boek zo veelzeggend: hij ziet zichzelf als een alchemist, tovenaar. De ondertitel is: “het doorgronden van de “mind” van de markt”, daar is hij kennelijk een meester in, maar je kunt het m.i. beter noemen: manipuleren van de “mind” van de markt.

Dus ja vanwege de ingreep van George Soros (1992) is de Britse pond los van de EU en de Euro, iets waar Winston Churchill al over had gesproken. En Winston Churchill leefde (ook) in de kringen van de Rothschild’s en het Britse Koningshuis.
De Britse Pond en de Euro zijn ook weer voorbeelden hoe “ons” geld gemanipuleerd wordt door machten die de touwtjes in handen willen hebben en houden.

Tenslotte in dit verband het nieuws van vandaag vrijdag 22 april 2016: Obama is in Londen om te ervoor te pleiten dat de Britten niet uit de EU stappen… (hoewel ze er nooit helemaal in hebben gezeten…) Obama’s woorden, hoorde ik zojuist op de Belgische TV één, waren: We are stronger Together… Tja, hoe moeten we dat interpreteren?

BNR Nieuws vrijdag 22 april 2016, 13:48: schrijft “Obama ingezet voor campagne tegen Brexit” door Sam de Voogt, “Obama is vandaag op bezoek in Groot-Brittannië. Officieel om een diner ter ere van de 90ste verjaardag van Koningin Elizabeth bij te wonen, maar ook om de campagne tegen een Brexit te helpen.
“Obama’s steun is de belangrijkste interventie in de Britsr referendumcampagne over lidmaatschap van de EU”, zegt correspondent Lia van Bekhoven. “Het is ook duidelijk een onderdeel van de campagnestrategie. De Britten die voor het EU-lidmaatschap zijn, zijn er heel blij mee.”

Aan de andere kant staan de voorstanders van een Brexit. Zij noemen de president hypocriet, omdat de VS niet de jurisdictie van het internationaal gerechtshof erkent, maar wel wil dat Groot-Brittannië controle over democratische beslissingen afstaat aan Brussel. Van Bekhoven: “Ze kunnen weinig anders, want ze hebben geen internationale zwaargewichten aan hun kant.” Eerder spraken ook IMF, NAVO en 8 Amerikaanse oud-ministers van Financiën zich uit tegen een Brexit.
Nog circa een kwart van de Britten twijfelt over wat ze moeten gaan stemmen. Het ja- en nee-kamp gaan nek-aan-nek in de peiling. Volgens Lia van Bekhoven kan Obama sommige twijfelaars over de streep trekken. “Hij kan de doorslag geven. Zeker nu Cameron door schandalen wat krediet verloren heeft. Alle hulp is welkom.”

Hoe zit dit allemaal? Zijn we alweer in een toneelstukje beland: een Englandspiel?

Uncategorized