Veilig wiet-olie met THC kopen | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Steeds meer mensen vragen zich af waar ze veilig wietolie met THC kunnen kopen. Begrijpelijk, want dit oeroude huismiddel kan enorm goed helpen bij tal van aandoeningen. En in tegenstelling tot veel reguliere medicijnen heeft het geen vervelende bijwerkingen. Het enige ‘ongewenste’ effect kan een stoned gevoel zijn, maar dat gebeurt alleen als je te veel in één keer oraal gebruikt (niet als je het als zetpil inneemt, zie o.a. dit artikel).

THC is één van de meest heilzame van alle ruim 250 bekende cannabinoïden, de geneeskrachtige stofjes in de cannabisplant. Met de stijgende bewustwording onder patiënten over de helende kracht van cannabis, stijgt ook de vraag naar wietolie met een hoog THC-gehalte (ook wel RSO genoemd, naar de Canadees Rick Simpson, de bekendste voorvechter van wietolie). In apotheken is het nauwelijks te krijgen, daar wordt bijna alleen maar droge, bewerkte cannabis verstrekt waarvan de werking erg tegenvalt.

De Nederlandse overheid verbiedt producten met een hoog gehalte THC erin. Een voor veel patiënten onbegrijpelijk standpunt, aangezien de medische werking van cannabis al door talloze studies bewezen is. Alleen al op PubMed, een openbare databank van medisch-wetenschappelijke artikelen, zijn honderden studies te vinden die de werkzaamheid van cannabinoïden aantonen.

Bovendien is er een stortvloed aan zogenaamd “anekdotisch bewijs” op het internet te vinden, oftewel patiënten die zelf hun positieve ervaringen met cannabisolie delen.

Waarom cannabis verboden werd

Het vermoeden lijkt gerechtvaardigd dat de verregaande belangenverstrengeling tussen enerzijds de overheid en anderzijds de farmaceutische industrie hier een rol in speelt. Niet alleen in Nederland, maar ook Europees en zelfs wereldwijd. Tot de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan toe zijn er aanwijzingen te vinden voor dubieuze banden tussen farma en (medische) autoriteiten. Big Pharma lijkt haar belangen koste wat het kost, en zeker ten koste van de patiënt, te willen beschermen. Dit geldt dan vanzelf ook richting cannabisolie, want dit middel zou waarschijnlijk in één klap hun halve markt bedreigen als het gelegaliseerd werd.

Lees verder op: THC-olie.nl

Uncategorized