Wat is de oorzaak van de politiemoorden in Dallas? | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Of is  het het resultaat van een oorlogsveteraan die lijdt aan een post-traumatische stress stoornis? Of is de schietpartij  het begin van vergelding voor duizenden moedwillige politie moorden op Amerikaanse burgers in de 21ste eeuw? Of is er een andere verklaring?

We zullen het nooit weten, de dader is dood en de autoriteiten zullen vertellen wat past in het kader van het gezag.

We zouden kunnen zeggen dat de politie dit over zichzelf heeft afgeroepen door hun ongedisciplineerd en gewelddadig gedrag in de richting van het publiek. Aan de andere kant kunnen we de politiechefs, de politievakbonden, de burgemeesters en gemeenteraden, gouverneurs en officieren van justitie verantwoordelijk houden voor het gebrek aan verantwoording van agenten die doden en publiekelijk zinloos geweld plegen.

Wanneer de politie iemand heeft geëxecuteerd is het excuus steevast in de trant van: “Hij pakte iets onder zijn shirt”, of “ik  dacht dat hij gewapend was”.  Ook hoor je vaak: “Ik wilde niet dat mijn kinderen vaderloos moeten opgroeien en mijn vrouw als weduwe achterlaten”.

De vrouw en eventuele kinderen van het vermoorde slachtoffer zijn doorgaans van geen belang.

Het echte probleem  is dat de overheid het publiek niet beschermt tegen zinloos geweld. Daarom groeit de haat en minachting voor de politie. Meerdere malen per  dag pleegt de politie routinemoorden, die bijna allemaal vrijuit gaan.

Deze generen een woede onder de bevolking die ervoor zorgt dat de mensen geweld met geweld gaan beantwoorden.

Bron: Paul Craig Roberts (Staatssecretaris onder Ronald Reagan)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Uncategorized