Tweede Wereldoorlog resulteerde in de verovering van Europa, niet door Berlijn maar door VS | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

George_Marshall

De verovering was er zeker, maar niet ineens.  Washington’s verovering was het gevolg van het Marshall plan uit angst voor het leger van Stalin , en zorgde ervoor dat Europa vertrouwde op de bescherming van Washington door Europa’s militairen ondergeschikt te maken aan Washington in de NAVO, de vervanging van het Britse pond als wereld reserve valuta door de Amerikaanse dollar, en een langdurig proces van het afnemen van soevereiniteit van de afzonderlijke Europese landen door de oprichting va de Europese Unie, een CIA-initiatief uitgevoerd door Washington om heel Europa te controleren door het installeren van slechts één onverklaarbare en schimmige Europese overheid.

Op enkele uitzonderingen na, met name het Verenigd Koninkrijk, betekende het lidmaatschap van de EU ook het verlies van financiële onafhankelijkheid, aangezien alléén de Europese Centrale Bank (een EU-instelling)  euro’s mag creëren voor landen die zo dwaas waren om de euro als munt te accepteren. Zij hebben niet langer de macht om hun eigen geld te creëren voor de financiering van de begrotingstekorten. De landen die zich aan de euro hebben verbonden moeten vertrouwen op private banken om hun tekorten te financieren. Het resultaat hiervan is dat over-gefinancierde landen niet langer hun schulden kunnen betalen door het creëren van geld of de verwachting dat hun schulden worden afgeschreven tot niveaus die die haalbaar zijn.

In plaats daarvan werden Griekenland, Portugal,  Ierland en Letland geplunderd door particuliere banken. De EU dwong de pseudo-regeringen van deze landen tot het betalen aan de Noord-Europese private banken door het onderdrukken van de levensstandaard van de bevolking en het privatiseren van staatseigendommen door ze voor een appel en een ei te verkopen.  Zo is er gesneden in de pensioenen, de werkgelegenheid, onderwijs en gezondheidszorg en is het geld doorgesluisd naar particuliere banken.

Aangezien er geen beloning maar alleen straf is voor het lidmaatschap van de EU, waarom doen de overheden, ondanks de uitgesproken wensen van hun bevolking mee aan deze waanzin.  Het antwoord is dat Washington geen andere manier zou hebben. Enkele jaren geleden werd een document vrijgegeven waaruit blijkt dat de EU een initiatief van de CIA was. In de jaren 70 Vroeg ik een hoge veiligheidsofficier: “Wat is de werkwijze  om het buitenland te laten doen wat Washington wil?”

Hij antwoordde: “Geld, we geven hun leiders zakken vol geld. Ze zijn van ons“.

Bron: Paul Craig Roberts Staatssecretaris tijdens regering Ronald Reagan

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Uncategorized