Kankerverwekkende palmolie voornaamste ingrediënt Nutella | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Er is een afbeelding verschenen die laat zien dat palmolie een van de voornaamste ingrediënten is in een pot Nutella, samen met een gigantische hoeveelheid suiker.

De afbeelding laat zien wat de ware ingrediënten van de welbekende, en wereldwijd aanbeden chocoladepasta zijn. Anders dan de gebruikelijke lijst van bestanddelen op de achterkant van de pot die vaak over het hoofd wordt gezien, toont dit diagram vijf lagen hoofdbestanddelen van het merk in hun ruwe vorm. Dit zijn palmolie, cacao, hazelnoten, magere melkpoeder en suiker.

De rapporten tonen hiermee een schokkend beeld door aan te tonen dat een pot Nutella 50% witte suikerbevat. De afbeelding werd eerder deze week vrijgegeven na een bericht dat Nutella uit de schappen kan worden gehaald als gevolg van de “kankerverwekkende eigenschappen”. Dit kwam na een rapport, uitgevoerd door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), waarin word beweerd dat palmolie nog kankerverwekkender is dan welke andere olie. In reactie op de rapporten ontkent Nutella de beweringen dat de hazelnoot chocopasta kankerrisico´s draagt. Hierin staat ook dat de palmolie die ze in elke pot gebruiken van een hoge kwaliteit is en veilig om te eten.

Hoewel Nutella noch bevestigt of ontkent dat het beeld juist is omdat het recept geheim is, uit de voedingswaarde informatie op elke pot, en op de website, blijkt dat er 8,5 g suiker in elke eetlepel van de pasta zit. Dit betekent dat elke pot van 400g een hoeveelheid van 227.2 gram suiker bevat. Deze enorme hoeveelheid komt neer op meer dan de helft van het gewicht van de pot.

Bron: www.dailymail.co.uk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags Kankerverwekkend chocopasta | Nutella | palm olie | suiker

Uncategorized