Subway’s geroosterde kip bestaat voor 50% slechts uit soja | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Een wetenschappelijk verhaal dat snel viraal gaat beweert dat Subway’s ovengeroosterde kip voor 50% bestaat uit soja, dat ook nog eens zo goed als zeker genetisch gemanipuleerd is.

Het Canadese CBC news citeert Matt Harnden, onderzoeker aan Trent University’s Wildlife Forensisch DNA Laboratory.

Het laboratorium zegt dat het vlees heeft getest van vijf grote fast food restaurants zoals..

McDonald’s Country Chicken – Grilled
– Wendy’s Grilled Chicken Sandwich
– A&W Chicken Grill Deluxe
– Tim Hortons Chipotle Chicken Grilled Wrap
– Subway Oven Roasted Chicken Sandwich
– Subway Sweet Onion Chicken Teriyaki (chicken strips)

Volgens CBC News bleek uit de test dat het merendeel van de producten uit 100% vlees bestaat. De tests zijn allemaal uitgevoerd zonder paneermeel of kruiden.

Maar het ‘vlees’ van Subway liet een ander plaatje zien, meldt CBC News:

De resultaten zijn gemiddelden: de oven geroosterde kip Scoorde 53,6 procent kip DNA, en de kipreepjes bleken slechts 42,8 procent kip DNA te bevatten. Het merendeel van de resterende DNA? Soja!

Subway zegt dat dit niet waar is, maar hebben geen test laten uitvoeren om het tegendeel te bewijzen. Subway is het heftig oneens met de testresultaten en zegt dat hun leverancier 100% kippenvlees levert, maar voor zover bekend heeft Subway geen interne tests uitgevoerd om het gelijk aan hun zijde te krijgen.

De meest waarschijnlijke verklaring voor wat tot nu toe bekend is, is dat Subway’s leverancier kan liegen door te beweren dat zij 100% kippenvlees levert terwijl het in werkelijkheid uit 50% soja bestaat. Als dit waar is betekent dit niet dat Subway internationaal de consument aan het misleiden is. Het betekent wel dat Subway ogenblikkelijk maatregelen moet nemen om malversaties als deze in de toekomst uit te sluiten.

Bron: NaturalNews

Bewaren

Bewaren

Tags CBC | DNA | soja | subway | vlees

Uncategorized