Israëlische holocaust tegen de Palestijnen is erger dan die van de nazi’s” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Volgens de Israëlisch krant ‘Haaretz Israeli News’, heeft de president van dat land, Reuven Rivlin naar eigen zeggen, al 2 maanden geen contact meer met Netanyahu, de LIKUD-leider en premier van Israël. Een cryptische opmerking van de president Rivlin hierover: “Ik heb regelmatig contact met de premier, zeker ééns per maand, maar de laatste 2 maanden en voordat bepaalde zaken van de agenda gaan, hoeven we elkaar niet te ontmoeten, omdat ieder van ons bezig is met dezelfde zaken.”

Deze opmerking van Rivlin kwam als antwoord op een vraag van een journalist of ‘Netanyahu’ een gevaar is voor de banden die Israël heeft met de VS. Rivilin zei daarbij, dat de banden tussen Israël en de VS niet alleen historisch zijn, maar ook ‘sterk en solide’.. Rivlin bevestigde dus zijn eigen verschillen, die er zijn tussen hem en premier Netanyahu. waarbij hij in de afgelopen tijd Netanyahu niet alleen de schuld gaf van het onder druk zetten van de genoemde relatie met de VS, maar ook de ‘beschuldiging’ aan het adres van Netanyahu, dat hij verantwoordelijk is vor de EU-sancties tegen Israël.

Maar de heftigste schop die deze president uitdeelde, tegen het ‘imago’ van Benjamin Netanyahu, kwam uit een toespraak die hij hield tijdens een congres dat de titel had ‘Van haat voor de vreemdeling tot acceptatie van de ander’ ( ‘From Hatred of the Stranger to Acceptance of the Other’) Daar zei hij dit:

“Het wordt tijd om toe te geven, dat Israël een zieke maatschappij is. En dat de Israëlische holocaust tegen de Palestijnen ERGER is dan die van de nazi’s”

Lees verder op: WantToKnow

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Uncategorized