Geneesmiddelen voor de behandeling van Ringworm van de voeten

0

Definitie

Geneesmiddelen voor de behandeling van Ringworm van de voetenGewone dermatomycose , de tinea pedis – ook wel voetschimmel of ringworm van de voet genoemd – is een infectieuze pathologie die wordt veroorzaakt door dermatofytische schimmels .

De naam van de infectie meldt het doelwit van de ziekte: tinea pedis treft vooral atleten en iedereen die voortdurend openbare drukke plaatsen bezoekt met een warm vochtig klimaat, ideale plaatsen voor de replicatie van schimmels.

Oorzaken

De tinea pedis wordt veroorzaakt door een infectie die wordt ondersteund door dermatofytmuizen, die de haarloze huid aantasten , vooral die van de voeten; de ziekte treft vooral volwassen en oudere mannen, vooral wanneer hun immuunsysteem verzwakt of aangetast is.

  • Risicofactoren: aids , dermatitis , diabetes , circulatiestoornissen, genetische aanleg, te strakke schoenen.

Symptomen

Het klinische symptoom beeld van tinea pedis wordt gekenmerkt door: rode huid, vervelling, hyperkeratose , verdikking van de nagels , voeten stinkende , jeukende , vocht gevulde blaasjes op de zolen van de voeten, duizeligheid.

  • Complicaties: bacteriële overinfecties

De informatie over Tinea Pedis – Geneesmiddelen voor de toediening van voetringworm is niet bedoeld als vervanging van de directe relatie tussen de gezondheidswerker en de patiënt. Raadpleeg altijd uw arts en / of specialist voordat u Tinea Pedis – geneesmiddelen voor de behandeling van voetringworm gebruikt.

Drugs

Gezien het feit dat atleten de personen zijn met het hoogste risico op samentrekking van tinea pedis, moeten sporters altijd enkele eenvoudige regels van hygiëne en gedrag volgen voor en na de training om infectie te voorkomen.

Om een ​​voorbeeld te geven, de nauwgezette en dagelijkse hygiëne van de voeten is essentieel, evenals het drogen van de voetzool en van de interdigitale ruimten: luchtvochtigheid is in feite een ideaal terrein voor de proliferatie van pathogenen. Zelfs de hygiëne van kleding en schoeisel is een van de belangrijkste regels voor het voorkomen van tinea pedis (preventie): het wordt ook aanbevolen om antiseptische stoffen (bijv. Spray) in schoenen, sokken en direct op de voeten te gebruiken, voor betere desinfectie garanderen.

Gezien het feit dat atleten de personen zijn met het hoogste risico op samentrekking van tinea pedis, moeten sporters altijd enkele eenvoudige regels van hygiëne en gedrag volgen voor en na de training om infectie te voorkomen.Wanneer deze regels niet voldoende zijn, kunnen de schimmels de voet aantasten en schade veroorzaken: oppervlakkige schimmelinfecties reageren in het algemeen positief op de actuele toepassing van antimycotica .

In geval van een bijzonder ernstige infectie kan de plaatselijke behandeling falen en is deze onvoldoende voor het verwijderen van de schimmel, dus voor de genezing van tinea pedis; in dit geval is het raadzaam een antibioticakuur te volgen met orale toediening.

De volgende zijn de klassen van geneesmiddelen die het meest worden gebruikt in therapie tegen tinea pedis, en enkele voorbeelden van farmacologische specialiteiten; het is aan de arts om het actieve ingrediënt en de dosering te kiezen die het meest geschikt is voor de patiënt, op basis van de ernst van de ziekte, de gezondheidstoestand van de patiënt en zijn reactie op de behandeling.

Alle antischimmelmiddelen die hierboven zijn beschreven, kunnen in verband worden gebracht met een zwak steroïde geneesmiddel, zoals Hydrocortison (bijv. Locoidon 0,1% crème, emulsie, cutane oplossing, Lenirit-crème 0,5%): de combinatie van deze actieve ingrediënten is geïndiceerd vooral voor de eerste stadia van tinea pedis, in geval van ernstige ontsteking.

GEZONDHEID
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here