Over gewoon-nieuws.nl | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Welkom bij gewoon-nieuws.nl,

Waarom Gewoon-Nieuws?

Wij moeten constateren dat het nieuws dat gebracht wordt door de gevestigde nieuwsbureaus meestal gekleurd wordt weergegeven.
Diegenen die het kleurpotloodje hanteren hebben er kennelijk belang bij dat het nieuws op dusdanige wijze bij de lezer komt zoals zij dat het liefst zouden willen. Daarbij schromen zij niet om de feitelijkheden te verdraaien, te manipuleren of dingen opzettelijk weg te laten waardoor een vertekend beeld ontstaat.

Een voorbeeld van maandag 5 juli 2010.
Diverse nieuwssites koppen met de tekst “Vuurwapen in de fractie van de PVV”
Wie alléén de kop leest en niet het artikel wordt met deze kop volledig op het verkeerde been gezet. Want  het wekt de indruk alsof de PVV om wat voor reden dan ook vuurwapens in haar bezit heeft. Lees je echter het artikel dan blijkt dat undercoveragenten van de Koninklijke Marechaussee een paar weken geleden een vuurwapen het Tweede Kamergebouw hebben binnengesmokkeld om de beveiliging van Geert Wilders te testen.  In werkelijkheid dus precies het tegenovergestelde van wat de kop suggereert!

Zo´n kop vind ik misleiding. Dit is maar één voorbeeld maar zo kun je er per dag wel een aantal van vinden.
De kop van een artikel moet de lading dekken en niet juist verdoezelen.

Die gekleurde nieuwsberichten wekken bij ons wrevel en we hebben daarom besloten om ons zo goed en kwaad als mogelijk is hiertegen te gaan verzetten.
Het is toch te gek voor woorden hoe braaf het Nederlandse volk (en niet wij alléén) alles voor zoete koek slikt wat er over ons wordt uitgestrooid.

Wij vinden dat dit aan de kaak dient te worden gesteld! De nieuwsbureaus zijn voor het merendeel in handen van particuliere banken en geloof me…. die zijn echt niet van plan om nieuwsberichten te publiceren die hen eventueel kunnen schaden. En mocht er al eens een berichtje doorheen sijpelen wat hun niet welgevallig is dan wordt alle invloed aangewend om ervoor te zorgen dat niemand er meer over publiceert.

Vrijheid van menigsuiting, vrijheid van godsdienst.

Maar ook vrijwaring van manipulatie.

Hoe vrij zijn we eigenlijk? Veel lees plezier!

De redaktie.

www.gewoon-nieuws.nl

Uncategorized